Nici Zinedine Zidane, nici Marcelo Gallardo la PSG. Șeicii și-au îndreptat atenția către cel mai în vogă antrenor francez

Octavian Vasilescu / 17.06.2022, 14:18
Nici Zinedine Zidane, nici Marcelo Gallardo la PSG. Șeicii și-au îndreptat atenția către cel mai în vogă antrenor francez

PSG vrea să renunțe la antrenorul Mauricio Pochettino (50 de ani) în această vară. Șeicii de la Paris vor să-l convingă pe Christophe Galtier (55 de ani) să preia echipa.

În presa din străinătate au existat zvonuri conform cărora Zinedine Zidane și Marcelo Gallardo s-ar afla pe lista lui PSG. L’Equipe anunță acum că antrenorul lui Nice, Christophe Galtier, este noua țintă a conducerii din Paris.

PSG vrea să-l angajeze pe Christophe Galtier

Christophe Galtier a câștigat titlul cu Lille în sezonul 2020/2021, când a învins-o chiar pe PSG în cursa pentru Ligue 1. Ulterior a semnat cu Nice, echipă care a terminat pe locul 5 în sezonul precedent.

Antrenorul Mauricio Pochettino are zilele numărate la PSG, iar șefii clubului vor să schimbe strategia. Ultimul antrenor francez care a lucrat la PSG a fost Laurent Blanc, în perioada 2013-2016.

Pe lângă titlul câștigat cu Lille, Christophe Galtier mai are în palmares o Cupă a Franței. Acest trofeu l-a cucerit în 2013, cu St. Etienne.

Conform sursei citate, Galtier ar fi încântat de ideea de a lucra la PSG. Cu toate acestea, el mai are contract cu Nice până în 2024. Rămâne de văzut cât vor cere șefii lui Nice pentru a renunța la antrenorul lor.

Mbappe a refuzat Real Madrid

Mbappe a fost convins de șeicii lui PSG să nu semneze cu Real Madrid, club care i-a pus pe masă un contract pe 5 ani și un salariu anual de 25 de milioane de euro.

Presa din străinătate scrie că Mbappe va câștiga acum 30 de milioane de euro pe an la PSG, care îi va achita și un bonus de 100 de milioane de euro pentru prelungirea contractului.

Conform Transfermarkt, cota de piață a lui Mbappe se ridică la 160 de milioane de euro. Este cea mai mare cotă din fotbalul mondial la ora actuală.

Campion mondial cu Franța, Mbappe joacă din 2018 la Paris. Starul francez a strâns 216 meciuri oficiale pentru PSG, unde a înscris 168 de goluri și a livrat 87 de pase decisive.

Pentru naționala Franței, Mbappe a înscris 27 de goluri în 57 de selecții.