Corvinul și Ceahlăul au revenit în Liga 2. Știm toate promovatele

Ioan Valentin Oprea 07.06.2023, 19:53
Corvinul și Ceahlăul au revenit în Liga 2. Știm toate promovatele

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a II-a nu au adus mari surprize. Favoritele au trecut la pas în manşa secundă şi au rezolvat ecuaţia promovării încă din primele 45 de minute. Singura care a trăit cu mari emoţii returul a fost Ceahlăul Piatra Neamţ.

CSM Reşiţa – CSM Deva 3-2 (3-2 în tur)

După ce anul trecut au pierdut dramatic barajul, cu CS Dumbrăviţa, la lovituri de departajare, rossonerrii nu au mai dat acum greş. Deşi a plecat cu un avantaj de un gol în retur, gruparea din Valea Domanului a mizat totul pe cartea atacului.

Strategia bănăţenilor avea să dea roade excelente. La pauză, Reşiţa intra la cabine cu un avans de două goluri (3-1). În ciuda reuşitei din partea a doua a oaspeţilor, bănăţenii nu au avut probleme în a-şi asigura biletele pentru Liga a II-a.

Corvinul Hunedoara – Unirea Ungheni 4-1 (2-0 în tur)

Corvinul Hunedoara, o altă echipă care, în 2022, a fost învinsă la baraj, s-a descurcat, de această dată, de minune. Alb-albaştrii şi-au respectat statutul de mari favoriţi şi s-au impus autoritar în a doua manşă de pe stadionul „Michael Klein”.

Hunedorenii au început în forţă jocul şi au marcat două goluri chiar din primul sfert de oră. După 3-1 la pauză, trupa de pe „Michael Klein” a mai punctat încă o dată, în repriza secundă şi a declanşat fiesta la Hunedoara.

CS Tunari – Popeşti Leordeni 3-1 (1-2 în tur)

În faţa unui stadion arhiplin, Tunari a avut o primă repriză perfectă. Atacantul Claudiu Herea s-a distrat cu fundaşii de la Popeşti Leordeni şi a izbutit un hatrick, în doar 24 de minute.

Golul oaspeţilor din minutul 90+3 a reaprins speranţele celor de la Popeşti Leordeni, dar era deja mult prea târziu pentru ca meciul să mai fie împins în prelunguri. Asemenea celor de la Reşiţa şi de la Corvinul, şi cei de la CS Tunari au ratat anul trecut promovarea, tot în urma barajului.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Foresta Suceava 2-0 (0-0 în tur)

Ceahlăul Piatra Neamţ, una din echipele de tradiţie ale fotbalului românesc, care a avut, în trecut, prezenţe şi în cupele europene, a trăit pe muchie de cuţit barajul cu Foresta Suceava. Turul s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar manşa a doua s-a disputat, de asemenea, sub semnul echilibrului. Tânărul Alexandru Anton, în vârstă de doar 19 ani, a reuşit să dezgheţe tabela de marcaj în minutul 29.

Chiar dacă Foresta s-a aruncat în atac şi a încercat din răsputeri să restabilească egalitatea, defensiva Ceahlăului a rezistat eroic. În prelungiri, Ceahlăul a izbutit golul izbăvitor, iar promovarea în divizia secundă a devenit realitate pentru nemţeni.

CSM Alexandra – Viitorul Dăeşti 4-1 (2-0 în tur)

CSM Alexandra – Viitorul Dăeşti a fost, probabil, cel mai dezechilibrat meci din cele cinci dispute de la baraj. După ce s-au impus cu scorul de 2-0 în tur, gazdele s-au distrat şi în cea de-a doua manşă. Soarta promovării era pecetluită încă din minutul 41, când tabela de marcaj indica deja un avantaj de trei goluri pentru trupa din Alexandria.

Urmăriți Playsport.ro și pe