Nicolae Dică i-a dat replica lui Ianis Stoica: „A avut șansa să joace, nu a profitat de ea”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.09.2022, 18:42
Nicolae Dică i-a dat replica lui Ianis Stoica: „A avut șansa să joace, nu a profitat de ea”

Nicolae Dică a răspuns după ce Ianis Stoica s-a plâns de faptul că nu mai prinde echipa la FCSB. Antrenorul echipei roș-albastre a ținut să sublinieze că atacantul de 19 ani a avut șansele sale la începutul sezonului, dar nu a profitat de ele.

Nicolae Dică i-a transmis lui Ianis Stoica faptul că nu a profitat de șansele pe care le-a avut în acest sezon

În plus, din acel moment, FCSB a adus trei atacanți cu cotă, Bogdan Rusu, Andrea Compagno și Billel Omrani. Care îi sunt, în vederea lui Dică, superiori lui Ianis Stoica în acest moment. De asemenea, tehnicianul vicecampioanei a ținut să precizeze că perioada de transferuri s-a încheiat, astfel că fiul lui Pompiliu Stoica nu poate pleca momentan la o altă echipă. Așadar, singura lui șansă este să se antreneze bine și să aștepte o nouă șansă.

Eu sunt cel care l-a adus pe Ianis Stoica la 14 ani la prima echipă. Îl cunosc foarte bine. Când am venit la echipa am început cu Ianis Stoica titular. Nu a avut realizările pe care eu le așteptam de la el. După a venit concurența cu Rusu și cu Andrea (n.r. Compagno), care în acest moment sunt peste el. A avut șansa să joace, nu a profitat de ea, trebuie să muncească la antrenament și, când i se va da șansa să joace, să demonstreze că s-a greșit față de el. Nu are unde să plece, că nu mai are acum. Cred că asta ar trebui să priceapă mai bine (n.r. că trebuie să demonstreze la antrenamente)”, a spus Nicolae Dică la Digi Sport.

Ce crede antrenorul FCSB-ului despre Rusu și Dawa

Totodată, cu aceeași ocazie, Dică a reiterat că are nevoie în continuare de Bogdan Rusu, jucător de care Gigi Becali vrea să scape în iarnă. De asemenea, a comentat și prestațiile de până acum ale lui Joyskim Dawa, criticate de multe ori de oamenii de fotbal din România

„Noi suntem pe trei fronturi, Europa, campionat și Cupa României. Avem nevoie de jucători. Atâta timp cât voi crede că Rusu trebuie să joace 10, 20 de minute sau 90, voi avea nevoie de el.

Să aducem în acest moment un jucător liber de contract, să fie și valoros… Este greu. Vizavi de fundașii centrali, într-adevăr au fost momente când s-a greșit. Dawa are unele deprinderi pe care le are de când era copil. Ține adversarul. Îl ții, dar trebuie să ai și o șmecherie fotbalistică, să ii dai drumul la timp. Lucrăm cu el. Rămâne după antrenament și lucrăm suplimentar cu el”, a mai spus antrenorul FCSB-ului.