Nicolae Dică, nemulțumit după victoria din Slovacia: „Asta e cel mai important!” Ce a remarcat antrenorul FCSB

Robert Zanfir / 04.08.2022, 00:12
Nicolae Dică, nemulțumit după victoria din Slovacia: „Asta e cel mai important!” Ce a remarcat antrenorul FCSB

Nicolae Dică (42 de ani) a declarat după victoria cu Dunajska Streda că FCSB a reușit un meci bun, dar că este nemulțumit de atitudinea din finalul partidei. FCSB a trecut cu 1-0 de slovaci și este favorită pentru calificarea în play-off.

Joonas Tamm este fundașul golgheter al FCSB. Estonul a reușit al doilea gol în cinci meciuri și pare un pariu câștigător pentru Gigi Becali. David Miculescu și Bogdan Rusu au fost titulari, dar nu au impresionat.

Nicolae Dică, nemulțumit după victoria din Slovacia. Ce a remarcat antrenorul FCSB

Returul dintre FCSB și Dunajska Streda, de la București, e programat pe 11 august.

„Ştiam că întâlnim o echipă bună, consider că am făcut 70 de minute bune. Mă refer în prima repriză unde am avut un început de meci bun. Ne-am creat ocazii de a marca, am reuşit să punem o presiune pe adversar. Într-adevăr şi ei şi-au creat o ocazie dintr-o fază fixă şi au avut câteva centrări. A fost o repriză bună, am fost agresivi pe faza defensivă.

În a doua repriză am început bine, ne-am creat ocazii de a marca. Apoi am avut un moment în care am făcut un pas înapoi, ceea ce nu trebuia să se întâmple. Dar am avut reacţie după, am reuşit să marcăm gol.

A venit şi acel cartonaş roşu pentru ei. Sunt nemulţumit de ultimele 20 de minute pentru că în momentul când am fost cu un om în plus trebuia să punem o mai mare presiune pe adversar, să avem o posesie mai bună, să ţinem mai mult de minge, să marcăm şi golul 2. Dar în totalitate sunt mulţumit pentru că am reuşit un rezultat pozitiv, îi felicit pe băieţi pentru rezultat şi pentru atitudine. Asta e cel mai important.

Nicolae Dică: Sunt nemulțumit că nu am dat golul 2

„După gol nu sunt mulţumit pentru că nu am ţinut mai mult de minge, am arătat că nu avem jucători cu experienţă în lot, că suntem o echipă tânără. Dar în continuare am încredere în aceşti jucători şi cred că ei vor putea să crească. Cred că ăsta e motivul pentru care nu am reuşit în ultimele 20 de minute să reuşim să marcăm şi golul 2 pentru că am o echipă tânără. Şi cei care au fost pe teren, şi cei care au venit de pe bancă.

Nu sunt jucători cu experienţă în echipă acum, dar din jucătorii tineri voi încerca să le dau cât mai mare încredere şi să facem 2-3 lideri din acest moment.”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă după partidă.

Dunajska Streda – FCSB 0-1. ECHIPELE DE START:

DUNAJSKA STREDA: 22. Veszelinov – 28. Blackman, 44. Risvanis, 24. Kruzliak, 14. Ciganiks – 8. Dimun, 66. Kacer – 20. Veselovsky, 7. Balogh, 74. Szantho – 45. Krstovic
REZERVE: 99. Petras, 5. Muhamedbegovic, 13. Kalmar, 16. Brunetti, 19. Njie, 21. Moumou, 23. Rymarenko, 27. Ramadan, 31. Davis, 77. Nebyla, 78. Carlos Pinto, 98. Nicolaescu
ANTRENOR: Adrian Gula

FCSB: 32. Târnovanu – 23. Ov. Popescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici – 27. Olaru, 18. Edjouma – 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman – 90. B. Rusu
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 8. Șut, 9. I. Stoica, 15. Lixandru, 26. Oaidă, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 30. Musi, 31. Mamut
ANTRENOR: Nicolae Dică