Nicolae Dică se laudă că este la mare căutare. Trei oferte pe numele tânărului antrenor

Olteanu Ștefan / 28.11.2021, 16:29

Antrenorul Nicolae Dică (41 de ani) este la mare căutare și, potrivit dezvăluirilor făcute de acesta, nu va rămâne prea mult fără contract după despărțirea de echipa națională. Contractul dintre Dică și Federația Română de Fotbal va expira pe 30 noiembrie.

„Am avut oferte. Multe, nu una!”. Nicolae Dică este la mare căutare

Nicolae Dică va rămâne liber de contract începând cu data de 30 noiembrie, însă nu își face probleme, deoarece este la mare căutare pe piața antrenorilor.
După ce a fost secundul lui Mirel Rădoi în ultimul mandat de la echipa națională, în intervalul 2019 – 2021, Nicolae Dică este gata să înceapă o nouă aventură în calitate de antrenor principal.
El a fost curtat intens de mai multe echipe în perioada în care a colaborat cu Federația Română de Fotbal. La un moment dat a negociat inclusiv cu Gigi Becali la palat, însă a refuzat să revină la FCSB.
Cu toate acestea, Dică spune că a avut mai multe oferte pe masă și are de unde alege. Atât echipe din Liga I, cât și din afara campionatului românesc și-au manifestat intenția de a-l invita la negocieri.

Da, am avut oferte. Și multe, nu una. În afară de FCSB, am avut 3 oferte din Liga 1. Și din Liga 2 mai multe. Şi am avut şi una de afară”, a dezvăluit Nicolae Dică, potrivit Telekom Sport.

FCSB și FC Argeș, echipele pe care Nicolae Dică le-a antrenat din postura de principal

Nicolae Dică s-a retras din cariera de fotbalist în 2014, de la FC Viitorul. La scurt și-a început prima aventură în antrenorat și a fost secund la FCSB, unde a colaborat cu Mirel Rădoi. Ulterior, el a ocupat și funcția de antrenor principal la FCSB, în perioada iunie 2017 – decembrie 2018.
De asemenea, Nicolae Dică a fost antrenor principal și la FC Argeș, în perioada iunie – octombrie 2019, înainte de a-l însoți pe Mirel Rădoi la echipa națională.
Începând cu data de 30 noiembrie 2021, contractele lui Mirel Rădoi și Nicolae Dică vor ajunge la final.

Dialog tăios în direct. Nicolae Dică s-a contrat cu oficialul FRF. Ce ofertă i-ar fi făcut Burleanu lui Rădoi.

Dică a negociat în primăvara acestui an cu FCSB: „Am fost la discuții”

Imediat după ce Toni Petrea și-a încheiat primul mandat la FCSB, în luna mai a acestui an, Gigi Becali l-a contactat pe Nicolae Dică:

Am fost şi surprins pe acolo, prin Pipera. Am fost la discuţii, am vorbit în mare, câteva ore, despre situaţia mea, despre ce vrea dânsul. Răspunsul îl ştiţi. Au fost mai multe motive pentru care am ajuns la acest răspuns. Discuţiile pe care le-am avut… Am plecat la un drum cu Mirel. Nu e ok să spun ce s-a discutat acolo! Am un respect foarte mare pentru domul Becali. Mi-a dat şansa să antrenez în prima ligă. Îmi pare rău că nu am câştigat campionatul, dar am dus echipa până în primăvara Europa League. Din punctul ăsta de vedere, am gândit că trebuie să merg la o discuţie. Dacă s-au gândit la mine, înseamnă că am făcut lucruri bune acolo.

Astăzi am vorbit cu domnul Becali, i-am spus ce am gândit. Pentru acum e gata, nu se mai pune problema să ajung acolo! Normal că am discutat anumite lucruri, am stat acolo câteva ore. Nu pot să spun ce am discutat în particular cu el şi cu Meme”, spunea Dică, potrivit sursei menționate mai sus.