Nicolae Dică vrea să creeze echipa perfectă la FCSB. Ce obiective și-a stabilit antrenorul

Bordei Radu 01.10.2022, 20:48
Nicolae Dică vrea să creeze echipa perfectă la FCSB. Ce obiective și-a stabilit antrenorul

Nicolae Dică este conștient că trebuie să regleze cât mai repede situația din campionat. FCSB este departe de primele locuri și antrenorul speră ca meciul cu FC Argeș să constituie un nou start pentru vicecampioni. Dică a explicat ce așteptări are de la jucătorii săi în meciurile următoare.

Nicolae Dică are așteptări mari de la jucătorii săi. „Mereu mi-am dorit asta”

Fostul atacant vrea să transforme FCSB într-o echipă care să atace și să domine fiecare rival din Superliga. Mai ales că vicecampionii dispun de fotbaliști valoroși în ofensivă. Dică și-a amintit de primul mandat pe banca echipei patronate de Gigi Becali.

Știți că mereu mi-am dorit să jucăm pe atac, în mandatul trecut eram cea mai ofensivă echipă din campionat. Și în apărare eram buni, doar CFR avea defensivă mai bună. Acolo trebuie să ajungem, acum suntem departe. Putem să o facem cât mai repede. Importante în acest moment sunt punctele. Avem nevoie de rezultate pozitive, de încredere în propriile forțe. Este presiune mare, așa este peste tot. Aici probabil este mai mare, dar noi trebuie să facem față, a declarat Dică.

Cum vede tehnicianul duelul cu FC Argeș

Nicolae Dică a prefațat duelul cu echipa care l-a lansat în fotbalul mare ca jucător și a subliniat că acesta este extrem de important pentru parcursul ulterior al echipei sale. De asemenea, a dezvăluit că Billel Omrani va face parte din lotul pentru această partidă.

„Întâlnim o echipă bună, care anul trecut a jucat în play-off. O cunosc foarte bine. Are jucători cu mare experiență. Pe contraatac și la fazele fixe e bună și anul trecut a fost organizată bine pe faza defensivă. Ne așteaptă o partidă foarte grea. E un meci special pentru că mi-am petrecut aproape jumătate din viață la FC Argeș. Mi-a dat șansă să joc în Liga 1 și nu am cum să uit acest club.

Trebuie să începem să câștigăm. Nu e ușor să facem ce a spus MM Stoica (n.r. – până la finalul sezonului FCSB să obțină cele mai multe puncte), dar împreună putem reuși. Trebuie să începem să câștigăm pentru că obiectivul e câștigarea campionatului.

Clasamentul e pus în vestiar. Sper să realizeze că nu e OK locul în clasament. Trebuie să avem atitudine și să începem să câștigăm.

Omrani e în lot, e apt. Veți vedea mâine dacă joacă. De ce să nu poate să joace lângă Compagno? A jucat și în 4-3-3 și în 4-2-2. A jucat în 4-3-3 pe dreapta și pe stânga și poate evolua și cu încă un atacant lângă el. Nu avem probleme”, a mai spus antrenorul FCSB-ului.

Urmăriți Playsport.ro și pe