Nimic nu-l mulțumește pe Erling Haaland. Norvegianul și-a făcut autocritica după meciul cu Gibraltar

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.09.2021, 22:53
Nimic nu-l mulțumește pe Erling Haaland. Norvegianul și-a făcut autocritica după meciul cu Gibraltar

Erling Haaland este o adevărată „mașinărie de goluri”, atât pentru Borussia Dortmund, cât și pentru naționala Norvegiei. Atacantul în vârstă de numai 21 de ani a dat ultimul recital la echipa națională în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Erling Haaland a avut o nouă prestație de vis, dar tot nu a fost mulțumit

Norvegia s-a impus pe teren propriu în fața Gibraltarului cu scorul de 5-1 în etapa a șasea a grupei G din zona europeană a preliminariilor. Erling Haaland a marcat trei goluri și a mai ratat încă o ocazie foarte mare în partida disputată pe stadionul Ullevaal din Oslo.

Cu toate acestea, starul Borussiei Dortmund nu a fost foarte mulțumit la finalul meciului. Haaland a declarat că nu consideră că marchează suficient de mult. El își dorește să ajungă la o medie de mai bine de un gol pe meci.

De asemenea, atacantul norvegian a spus că își dorește să doboare recordul de goluri marcate de un fotbalist la naționala nordică, respectiv 33. În prezent, Haaland a înscris 12 goluri în 15 meciuri pentru Norvegia.

Mă apropii de o rație de un gol pe meci, dar nu marchez suficient de mult. Cred că ar trebui să am mai multe goluri decât meciuri jucate. Cred că vă puteți imagina către ce tind (n.r. – recordul de goluri pentru naționala Norvegiei, de 33 de goluri)”, a spus Haaland la finalul meciului cu Gibraltar, citat de Goal.

Starul norvegian a dovedit o dată în plus că are o mentalitate de adevărat campion

Cu această declarație, Haaland a arătat o dată în plus că principalul său atu este mentalitatea. El a făcut acest lucru și înaintea meciului cu Olanda de săptămână trecută.

Atunci, atacantul Borussiei Dortmund a prefațat întâlnirea cu Virgil van Dijk. El a spus că fundașul lui Liverpool este cel mai bun din lume. Dar cu toate acestea nu se teme de întâlnirea cu el. Așa cum nu se teme de altfel de niciun adversar.

Virgil van Dijk este cel mai bun fundaș central. Cred că toți sunt de acord cu mine. Este rapid, puternic și foarte inteligent. Sunt trei lucruri foarte importante. Am jucat împotriva lui de două ori. Am spus că este cel mai bun pe care l-am întâlnit. Este un jucător incredibil. Dar adevărul este că nu mă tem de nimeni”, a spus Haaland înaintea acelui meci pentru tv2.no.

Iar cuvintele starului norvegian s-au adeverit pe teren. Haaland a deschis scorul în minutul 20, în ciuda eforturilor disperate ale lui van Dijk. Olandezul a încercat să îi blocheze șutul norvegianului cu o intrare prin alunecare. Însă fără succes.