Noi amănunte ies la suprafață din cadrul negocierilor purtate de Ladislau Boloni și conducerea FRF. Nume grele ale fotbalului românesc urmau să se alăture proiectului

Olteanu Ștefan 22.06.2022, 08:49
Noi amănunte ies la suprafață din cadrul negocierilor purtate de Ladislau Boloni și conducerea FRF. Nume grele ale fotbalului românesc urmau să se alăture proiectului

Instalat oficial pe banca tehnică a francezilor de la Metz, Ladislau Boloni a rupt tăcerea și a oferit noi amănunte din cadrul negocierilor purtate de el și conducerea FRF. La începutul lunii ianuarie, Boloni a fost principalul favorit pentru preluarea postului de selecționer, pe care ulterior a fost numit Edi Iordănescu.

„Voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de FRF”. Noi amănunte din cadrul negocierilor purtate de Ladislau Boloni și conducerea FRF

Ladislau Boloni se pregătește să înceapă o nouă aventură în cariera de antrenorat, după ce a fost prezentat oficial la Metz, în Ligue 2, însă tehnicianul român de 69 de ani a rămas cu regretul că nu a putut prelua echipa națională în ianuarie și a oferit noi amănunte din cadrul negocierilor purtate cu conducerea FRF.

Banca tehnică a României a rămas liberă la data de 30 noiembrie 2021, când contractul lui Mirel Rădoi cu FRF a expirat în mod oficial. Ulterior, au urmat negocieri cu Dan Petrescu și Răzvan Lucescu, însă niciunul dintre aceștia nu au acceptat oferta de a prelua naționala.

La începutul lunii ianuarie, în vârful listei FRF și-a făcut apariția Ladislau Boloni, care era liber de contract după despărțirea de Panathinaikos. Boloni a venit în România pentru a discuta personal cu oficialii FRF și negocierile păreau foarte avansate, însă, la un moment dat s-a rupt totul. Varianta Ladislau Boloni a picat și în cele din urmă s-a ajuns la Edi Iordănescu, actualul selecționer.

Boloni regretă faptul că nu a putut convinge conducerea FRF de planurile sale și spune că dacă s-ar fi aflat în funcția de selecționer, fața echipei naționale ar fi fost alta:

Micile mele metode ar fi ajutat la mai multă prezență. Mai mult spirit de sacrificu. Mai multă nebunie în sensul bun al cuvântului, mai mult entuziasm. Am curajul să spun că dacă zic ceva, să ridic tonul, să-mi arăt nervozitatea… Decât alții”, a transmis Boloni, la Digi Sport.

Cornel Dinu, Adrian Ilie, Victor Pițurcă și Cristiano Bergodi. Ei sunt oamenii ar fi făcut parte din proiect

În continuare, Boloni a dezvăluit și câteva nume grele ale fotbalului românesc ce urmau să i se alăture la națională:

Pe o durată puțin mai lungă aș fi dorit să mă folosesc de câțiva oameni. Care ar fi putut să fie utili pe 2-3 m de care ai nevoie de câștigi un meci.

Printre altele, voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de Federaţia Română de Fotbal. I-aş fi cooptat aici pe Cornel Dinu, pe Adrian Ilie, pe Victor Piţurcă şi pe Cristiano Bergodi”, a mai adăugat Ladislau Boloni.

Atac dezlănțuit al lui Ladislau Boloni la adresa lui Edi Iordănescu. „Zău, am impresia că vorbește Capello”.

S-a terminat vacanța pentru Ladislau Boloni! Românul este noul antrenor al lui Metz. „O figură cunoscută fotbalului francez!”

Ladislau Boloni a trecut peste negocierile eșuate purtate cu FRF și săptămâna trecută a fost instalat în funcția de antrenor la Metz.

După mai bine de un an de stat pe bară, Ladislau Boloni își ia rămas bun de la vacanță și revine în antrenorat. Obiectivul său la FC Metz va fi, cel mai probabil, promovarea în Ligue 1, de unde echipa a retrogradat la finalul sezonului recent încheiat. Metz a terminat pe locul 19 în primul eșalon al fotbalului francez, cu 31 de puncte după 38 de etape.

O figură cunoscută în fotbalul francez! Ladislau Boloni va fi antrenorul primei echipei. Succesorul lui Federic Antonetti are o carieră bogată atât în România. Dar și pe scena din Europa.

Acesta și-a început cariera de antrenor la ASNL în 1994. Apoi a preluat echipa națională a României în 2000. A rămas puțin timp acolo pentru că în 2001 a fost numit antrenor principal la Sporting. Echipă alături de care a câștigat titlul și a dezvăluit lumii o viitoare glorie a lumii fotbalului, Cristiano Ronaldo”, se arată pe site-ul oficial al clubului, fcmetz.com.

Așa cum au evidențiat și cei de la Metz, Boloni nu este străin fotbalului francez. De-a lungul carierei, el le-a mai pregătit pe Nancy, Rennes, Monaco și Lens. Ultima sa aventură în Franța a avut loc în 2011, la Lens. În schimb, ultima echipă pregătită de Ladislau Boloni a fost Panathinaikos, din Grecia, în intervalul octombrie 2020 – mai 2021.

Urmăriți Playsport.ro și pe