Atac dezlănțuit al lui Ladislau Boloni la adresa lui Edi Iordănescu: „Zău, am impresia că vorbește Capello”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.06.2022, 23:24
Atac dezlănțuit al lui Ladislau Boloni la adresa lui Edi Iordănescu: „Zău, am impresia că vorbește Capello”

Ladislau Boloni l-a ironizat pe Edi Iordănescu, dar și pe alți antrenori români din „noul val”. Noul tehnician al francezilor de la Metz a spus că antrenorii tineri români au tendința de a „filosofa” prea mult și de a neglija aspectele practice.

Ladislau Boloni i-a ironizat pe Edi Iordănescu și pe colegii săi de generație

Boloni i-a comparat pe aceștia, din punctul de vedere al discursului abordat în spațiul public, cu nume uriașe din fotbalul european, precum Fabio Capello, Jose Mourinho sau Arsene Wenger. Doar că diferența dintre cele două categorii de antrenori este făcută, în mod evident, de performanțele obținute.

Îmi cer scuze, dar am rămas cu impresia că, de multe ori, vorbim de dragul de-a vorbi. Când ascult anumiţi antrenori din fotbalul românesc, dar şi ce spune selecţionerul actual, zău că am impresia că vorbeşte Capello, Mourinho sau Arsene Wenger!

Aşa de bine ştim lecţia, în teorie, încât mă simt jenat faţă de această avalanşă de cuvinte şi explicaţii despre cum trebuie făcute lucrurile. În schimb, atunci când te uiţi la ce suntem capabili să punem în practică. Iar pentru mine asta înseamnă profunzime. Eu îmi dau seama că suntem foarte departe de ce am văzut eu în fotbalul din Occident.

În loc de vorbele astea goale, ar trebui să spui nişte lucruri pe care, în pasul următor, să le pui în practică. Şi nu vii să-mi explici de ce nu reuşeşti. Ci munceşti în profunzime, transpiri şi suferi, până când sâmburele de care vorbeam prinde rădăcini şi dă roade”, a spus Ladislau Boloni potrivit Adevărul.

Antrenorul lui Metz crede că ar fi făcut treabă mai bună la națională decât actualul selecționer

Ladislau Boloni a continuat și a spus că naționala României ar fi avut rezultate mai bune în primele 4 meciuri din Nations League cu el pe bancă, decât decât cele obținute de actualul selecționer, Edi Iordănescu.

Eu cred că, dacă ajungeam selecţioner, cu strategia mea, poate că am fi pierdut cu Finlanda. Dar acum, după patru etape, am fi avut mai multe puncte în grupă. Dar, chiar şi aşa, obiectivul meu principal ar fi rămas calificarea la Campionatul European din 2024. Inclusiv acum, eu cred că vom avea şanse mai mari să ajungem acolo decât să reuşim în Liga Naţiunilor”, a mai spus Boloni conform sursei citate.

Aceste declarații ale antrenorului român în vârstă de 69 de ani au venit după ce acesta a explicat de ce nu a ajuns el la echipa națională după plecarea lui Mirel Rădoi. Boloni i-a atacat pe oficialii FRF, despre care a spus că nu au vrut să îi dea câți bani a cerut pentru că voiau să investească în „Cupa satelor”. Replica Federației a venit însă la scurt timp.