Noi substanțe găsite în organismul Kamilei Valieva. Rusoaica de 15 ani se apără. “Am luat din greșeală medicamentele bunicului”

Giosanu Catinca / 16.02.2022, 13:53
Noi substanțe găsite în organismul Kamilei Valieva. Rusoaica de 15 ani se apără. “Am luat din greșeală medicamentele bunicului”

Patinatoarea rusă Kamila Valieva a ajuns în atenția publicului după ce a fost depistată pozitiv la trimetazidină la finalul lunii decembrie. Acum, însă, s-a aflat că sportiva mai avea în organismul său și alte substanţe medicamentoase. Despre ce substanțe este vorba și cum se apără puștoaica.

Noi detalii în cazul Kamila Valieva

Kamila Valieva a ținut prima pagină a știrilor despre Olimpiada de Iarnă de la Beijing din cauza rezultatului testului său de doping. Agenţia Internaţională Anti-Doping a anunțat, recent, că noua stea a patinajului artistic a fost testată pozitiv pozitiv cu trimetazidină.

Testarea a fost efectuată pe 25 decembrie 2021 la Sankt Petersburg în cadrul Campionatului Rusiei de către RUSADA, agenţia rusă antidoping. Însă ea nu ar fi folosit doar substanța cu pricina. Cei de la New York Times susțin că tânăra ar fi folosit, de fapt, trei substanţe diferite pentru a trata afecţiuni cardiace, potrivit analizei probei care a declanşat scandalul de dopaj de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Jurnaliștii străini scriu că eşantionul ei conţinea şi medicamentele pentru inimă Hipoxen şi L-carnitină. Menționmăm că acestea nu apar pe lista celor interzise de Agenţia Mondială Antidoping.

Cum se apără rusoaica de 15 ani

Presa rusă a susţinut că Valieva ar fi băut din acelaşi pahar cu bunicul său, care ia trimetazidină pentru o problemă cardiacă. Totodată, mama sportivei a afirmat într-un mesaj video că fiica este însoţită zilnic la antrenamente de bunicul său. Mai mult, ea a spus că tânăra ia hipoxen din cauza aritmiilor cardiace.

De asemenea, apărarea patinatoarei ruse Kamila Valieva a evocat o posibilă contaminare accidentală a tinerei vedete.

”Este minoră, depinde de adulţi şi nu este de vină în acest caz”

Dubla campioană olimpică la patinaj artistic Katarina Witt a declarat vineri că în cazul Valieva adulţii sunt de vină.

Kamila Valieva este o fată tânără şi un copil minune, ale cărei performanţe extrem de dificile şi graţie au încântat lumea întreagă. Iar la doar 15 ani este minoră. Ea depinde de adulţi şi nu este de vină în acest caz.”, a transmis aceasta.

Rusada a suspendat-o iniţial temporar pe tânăra patinatoare. Valieva a făcut, miercurea trecută, recurs şi a obţinut ridicarea suspendării. Asta înseamnă că are dreptul să participe în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing.