Nori negri la Dinamo după ultimul anunț al președintelui Iuliu Mureșan. „Câinii” sunt în criză

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.08.2021, 16:38
Nori negri la Dinamo după ultimul anunț al președintelui Iuliu Mureșan. „Câinii” sunt în criză

Problemele de la Dinamo par să nu se termine nici odată cu venirea la echipă în poziția de administrator special a lui Iuliu Mureșan. Chiar dacă echipa antrenată de Dario Bonetti are un început decent de campionat, în orice caz mai bun decât se aștepta mai toată lumea, problemele financiare încă nu au fost rezolvate.

Iuliu Mureșan a explicat din nou că Dinamo nu poate plăti salariile jucătorilor dinainte de intrarea în insolvență

În ultimele săptămâni, mai mulți fotbaliști și-au manifestat public nemulțumirea. Ei s-au arătat foarte deranjați de faptul că nu li se vor mai plăti salariile restante. Cele de dinainte de intrarea clubului în insolvență. Cel mai vocal dintre aceștia a fost chiar Deian Sorescu, cel mai bun jucător al lui Dinamo în acest început de sezon. El a lăsat chiar să se înțeleagă că unii dintre colegii săi au primit o parte din bani. El însă a fost sărit din schemă de conducerea clubului. Sorescu a intrat chiar într-un soi de conflict al declarațiilor cu Iuliu Mureșan.

Acum, președintele executiv al lui Dinamo, a vorbit din nou despre acest subiect. Mureșan a explicat din nou că niciun jucător nu a primit vreo sumă de bani datorată de club dinainte de intrarea în insolvență. Asta pentru că acest lucru este ilegal. De asemenea, fostul conducător de la CFR Cluj și Hermannstadt a explicat și că în acest moment sunt șanse foarte mici ca vreun investitor să își dorească să cumpere acțiuni la Dinamo, din cauza problemelor financiare mari și a instabilității generate de aceste probleme.

Clubul n-a dat nimănui bani din urmă și nici nu poate. Nu se acceptă la plată. Nu poți, efectiv. Dacă nu poți, nu poți. Este greu să cumpere cineva acțiunile în situația în care este Dinamo acum”, a spus Iuliu Mureșan la Pro X.

Cum încearcă Dinamo să rezolve problema cu interdicția la transferuri

O altă problemă mare, poate chiar cea mai mare, cu care se confruntă Dinamo în această perioadă este legată de interdicția de a face transferuri. Dario Bonetti s-a bazat în primele patru etape aproape exclusiv pe fotbaliști foarte tineri. Ei au făcut meciuri bune. Însă sunt mulți oameni de fotbal care consideră că dinamoviștilor le va fi foarte greu să mențină ritmul pentru foarte mult timp.

Iuliu Mureșan a anunțat recent că, dacă FIFA va menține această decizie, clubul alb-roșu va ataca la TAS. FIFA a decis anterior că Dinamo nu va putea legitima noi jucători până când nu îi va plăti spaniolului Isma Lopez suma de 370.000 de euro.

Avem mai multe căi prin care să acționăm și intern. Dar și cea a TAS-ului. Chiar azi am avut o discuție cu cineva de la TAS și sperăm că deblocăm. Acum nu știu dacă până pe 5 septembrie, când se închid transferurile. Noi am făcut mai multe demersuri. Nu e nimic clar. Depinde de mai multe lucruri, și de justiție, de mai multe”, a spus Mureșan în urmă cu câteva zile, potrivit ProSport.