Nota primită de Ciprian Tătărușanu de la italieni, după ce a ieșit campion cu AC Milan. “A fost decisiv!”

Catinca Giosanu 23.05.2022, 09:54
Nota primită de Ciprian Tătărușanu de la italieni, după ce a ieșit campion cu AC Milan. “A fost decisiv!”

AC Milan este noua campioană a Italiei. Formația lui Ciprian Tătărușanu a învins-o cu 3 la 0 pe Sassuolo şi a cucerit astfel titlul pentru prima dată după 11 ani. Internaționalul român nu a reușit mare lucru la AC Milan. Italienii așteptau mai mult de la el și l-au taxat pentru prestația slabă de care a dat dovadă.

AC Milan, campioană în Italia după 11 ani

AC Milan a cucerit titlul în Serie A în ultima etapă, după ce a umilit-o pe Sassuolo, cu 3-0, în deplasare.

Milanezii au marcat această performanță după o pauză de 11 ani, iar la finalul partidei, fanii au intrat pe terenul de fotbal pentru a sărbători alături de formația lor de suflet.

Portarul român Ciprian Tătărușanu a contribuit și el la trofeul câștigat de echipa de pe ”San Siro”. Fotbalistul de 36 de ani a apărat în acest sezon de 6 ori în Serie A și de 3 ori în Liga Campionilor.

Reacția lui Tătărușanu

Tătărușanu s-a fotografiat alături de trofeu și medalia de campion. Fotografiile au devenit virale. Românul a postat imaginile pe conturile sale de socializare. În dreptul lor, a scris un scurt mesaj.

Este victoria unui grup fantastic! Campionii Italiei, Forza Milan.”, a scris Ciprian Tătărușanu, pe contul său de Instagram.

Ce notă a primit românul

Ciprian Tătărușanu a fost jignit de italieni. Specialiștii de la Gazzetta dello Sport i-au acordat lui Tătărușanu nota 6,5 pentru întreg sezonul. În schimb, titularul francez Mike Maignan, care a devenit indisponibil după o accidentar, a primit 9,5.

A contribuit la înfrângerea cu Fiorentina după o ieșire aiurea, dar penalty-ul pe care i l-a parat lui Lautaro în primul derby (n.r. – cu contracandidata la titlu, Inter Milano) a cântărit enorm pe termen lung.”, a scris Gazzetta dello Sport despre portarul român.

Antrenorul Pioli a fost notat cu 10. De asemenea, o parte dintre jucători au primit note extrem de mari pentru prestația din tot campionatul. Hernandez a luat 9,5, în timp ce Ibrahimovic a fost notat cu 8.

Rafael Leao a contribuit enorm la victoria lui AC Milan din ultima etapă. El a pasat decisiv la toate cele trei goluri: ”dubla” lui Olivier Giroud și reușita lui Franck Kessie din minutul 36.

Urmăriți Playsport.ro și pe