Nouă jucători vor părăsi Barcelona în această vară! Ronald Koeman începe reconstrucția pe Camp Nou

Bordei Radu / 26.03.2021, 16:36
Nouă jucători vor părăsi Barcelona în această vară! Ronald Koeman începe reconstrucția pe Camp Nou

Nouă jucători vor părăsi Barcelona în această vară! Ronald Koeman va continua aproape sigur pe banca Barcelonei. Olandezul a început o muncă de reconstrucție care a început să dea roade. De aceea, noul președinte, Joan Laporta, nu se grăbește să se dispenseze de serviciile olandezului.

Mai mult, Koeman va primi credit din vară să scape de jucătorii care nu dau satisfacție și să continue promovarea tinerilor talentați din lot. Antrenorul va continua epurarea la echipă, mai ales că Barcelona este nevoită să scape și de unii fotbaliști cu salarii mari.

Nouă jucători vor părăsi Barcelona în această vară! Ronald Koeman începe reconstrucția pe Camp Nou

Datoria de peste un miliard de euro apasă greu asupra noii conduceri, Clubul trebuie să facă economie, iar una din surse este vânzarea de jucători. Catalanii au plătit în ultimii ani 400 de milioane de euro pentru Coutinho, Griezmann și Dembele. Iar doi dintre ei vor fi pe lista de vânzări, în această vară.

Philippe Coutinho era văzut drept înlocuitorul lui Neymar, dar mijlocașul ofensiv nu s-a adaptat niciodată la catalani. Deși era văzut drept unul din cei mai buni jucători din lume, când a fost transferat de la Liverpool. Cu toate acestea, faptul că juca în aceeași poziție ca Messi, a făcut ca brazilianul să nu își găsească locul în formula de start.

Coutinho și Griezmann nu s-au adaptat la Barcelona

Coutinho este marea dezamăgire, dar nu este singura. Nici Antoine Griezmann, un alt fotbalist adus expres de fosta conducere, este departe de forma arătată la Atletico Madrid. Nici el nu pare să aibă un viitor la Barcelona

Puștii le iau ochii vedetelor de sute de milioane

Dacă Messi va alege să rămân ă pe Camp Nou, atunci echipa va fi construită în jurul argentinianului. De aceea, Koeman se va grăbi să scape mai repede de fotbaliștii nedoriți. Mai ales că Laporta vrea să dea mai multe șanse tinerilor din propria pepinieră.

Și alți fotbaliști sunt pe lista neagră a lui Koeman. Samuel Umtiti poate părăsi și el echipa, mai ales dacă Eric Garcia va veni la vară, de la Manchester City. Miralem Pjanic nu a adus nici el nimic, de când a venit de la Juventus. Antrenorul olandez îl dorește pe compatriotul Giorginio Wijnaldum, de la Liverpool, așa că nu mai e loc pentru bosniac.

Junior Firpo și Martin Braithwaite vor rămâne fără contracte la vară, ca și Oscar Mingueza. Sunt șanse ca fundașul să primească o ofertă de prelungire. Un nume suprinzător este cel al lui Francisco Trincao. Portughezul de 21 ani nu pare să îl fi convins pe Koeman

Vine Haaland pe Camp Nou?

Atacantul norvegian este marele vis al fanilor catalani, dar o versiune mai realistă este Kun Aguero, mai ales că argentinianul ar veni gratis. Iar un atac cu Messi și Aguero ar fi cu adevărat letal. Mai ales dacă în jurul lor vor figura super talente ca Pedri, Frenkie de Jong sau Ansu Fati.