FC Barcelona își vinde una dintre vedete. Câte milioane vrea noul președinte pentru starul brazilian

Olteanu Ștefan 25.03.2021, 19:06
FC Barcelona își vinde una dintre vedete. Câte milioane vrea noul președinte pentru starul brazilian

FC Barcelona se reconstruiește din temelii, odată cu revenirea lui Juan Laporta în funcția de președinte. Catalanii au nevoie de forțe proaspete în cadrul echipei, iar pentru a face rost de bani trebuie să vândă mai întâi. Pentru acest lucru, vor fi sacrificate câteva vedete. Primul pe lista plecărilor pare să fie brazilianul Philippe Coutinho, pe care Barcelona plătea o sumă colosală în 2018.

FC Barcelona își vinde una dintre vedete

Este vorba despre Philippe Coutinho, fotbalistul pentru care Barcelona a plătit cei mai mulți bani în istorie. Nu mai puțin de 145 de milioane de euro încasa Liverpool, în 2018, în schimbul lui Coutinho.
Însă transferul la Barcelona s-a dovedit a fi o mare „țeapă” pentru catalani. Coutinho a fost împrumutat la Bayern Munchen, unde s-a descurcat ceva mai bine, însă odată revenit în Spania, jocul lui s-a „stins” din nou. El e în prezent accidentat și are șanse mici să mai evolueze în acest sezon.
Inclusiv Lionel Messi i-a cerut președintelui Juan Laporta să scape urgent de Coutinho, iar acesta se pare că l-a ascultat. Potrivit jurnaliștilor spanioli de la Sport.es, Barcelona i-a stabilit lui Coutinho un preț de vânzare de 40 de milioane de euro. Problema este că, inclusiv la acest preț, mult sub cel din 2018, nimeni nu pare să îl vrea pe Coutinho. Brazilianul mai are contract pe Camp Nou încă doi ani, până în iunie 2023.
Doar 23 de goluri și 14 pase decisive a reușit Coutinho la Barcelona, în 90 de meciuri jucate.

Philippe Coutinho, șanse tot mai mari să plece de la Barcelona în vară
Philippe Coutinho, șanse tot mai mari să plece de la Barcelona în vară

Barcelona caută bani pentru Erling Haaland

Juan Laporta încearcă să „repare” lucrurile făcute greșit de fostul președinte al catalanilor. În mandatul precedent, Bartomeu a cheltuit peste 400 de milioane de euro pe jucători ca Philippe Coutinho, Ousmane Dembele și Antoine Griezmann. De remarcat e că niciunul nu s-a acomodat conform așteptărilor pe Camp Nou, iar banii primiți în schimbul lui Neymar (222 milioane de euro) au fost practic aruncați la coș. Doar 80 de goluri au marcat, adunat, Griezmann, Coutinho și Dembele.
Conform sursei citate, inclusiv Griezmann ar urma să fie scos la vânzare în vară. Pentru el, Barcelona a plătit 120 de milioane de euro în 2019.

Griezmann, Cotinho și Dembele. 400 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru toti 3. Doar 80 de goluri au marcat împreună
Griezmann, Cotinho și Dembele. 400 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru toti 3. Doar 80 de goluri au marcat împreună

Dacă Barcelona va reuși să îi vândă pe Coutinho și Griezmann, Laporta ar urma să investească suma în transferul lui Erling Haaland, mai anunță jurnaliștii de la Sport.es.
Pentru transferul lui Haaland, Barcelona va avea o misiune extrem de dificilă. Pe lângă rivala Real Madrid, alte cluburi uriașe din Europa se mai bat pentru norvegianul de 20 de ani. Printre acestea se regăsesc Manchester City, Manchester United sau Juventus.
110 milioane de euro este cota de piață a lui Haaland.

Urmăriți Playsport.ro și pe