Noua tulpină a coronavirusului a băgat spaima în Simona Halep. Decizie de ultim moment luată de celebra sportivă

Giosanu Catinca / 30.11.2021, 14:53
Noua tulpină a coronavirusului a băgat spaima în Simona Halep. Decizie de ultim moment luată de celebra sportivă

Simona Halep ( locul 20 WTA) s-a speriat îngrozitor de noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron, și a făcut un anunț care i-a luat prin sursprindere pe fani.

Menționăm că noua variantă de coronavirus B.1.1.529 sau Omicron, detectată prima dată în Africa de Sud, s-a extins în Europa și stârnește îngrijorare în întreaga lume pentru că prezintă mult mai multe mutații decât varianta Delta. Acesta este și motivul pentru care Simona Halep a decis că este mai bine să nu mai participe la niciun turneu.

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep

Jucătoarea profesionistă de tenis în vârstă de 30 de ani a anunțat, în urmă cu puțin timp, că nu va mai participa la turneul demonstrativ Africa Cares, programat luna viitoare în Africa de Sud.

Campioana noastră a luat această decizie radicală din cauza răspândirii noi variante de coronavirus, Omicron.

Nu mai particip la niciun turneu, la niciun demonstrativ. Stau acasă mai bine şi încerc să mă pregătesc cât se poate de bine, ca să am totuşi un început de an bun. În Bucureşti mă antrenez, ca de fiecare dată. Nu plec de aici. Poate doar câte un week-end, pentru relaxare.

Sunt schimbări de la zi la zi. Sper să dispară orice formă de carantină, pentru că m-ar încurca din punct de vedere mental. Am crezut că scăpăm, dar acum a apărut această nouă versiune a virusului care ne-a debusolat puţin.”, a spus Simona Halep, potrivit Telekom Sport.

„Mai bine stau acasă”

Turneul demonstrativ Africa Cares de la Johannesburg ar trebui să aibă loc pe 18 și 19 decembrie. Mulți s-au mirat în momentul în care au aflat că Simona Halep s-a înscris și ea la această competiție. Și mai mult a șocat faptul că adversarii ei erau de data aceasta de sex masculin.

Fiica lui Stere Halep avea să lupte împotriva lui Sloane Stephens, Zoe/Isabella Kruger și Dustin Brown. Turneul Africa Cares este o competiție ce are printre scopuri combaterea violenței împotriva femeilor. Românca știa că nu avea cum să îi fie ușor să îi învingă pe cei trei tenismeni. Tocmai de aceea, începuse să se antreneze din plin pentru a reveni la forma care a consacrat-o. Planurile i-au fost însă date peste cap, iar în perioada ce urmează sportiva din Constanța se ca bucura din plin de familie.

Fostul lider mondial intenționează să revină mult mai puternică în 2022, căci anul acesta a fost presărat cu destul de multe accidentări pentru soția lui Toni Iuruc.