Novak Djokovic a atins borna la care visează toți jucătorii de tenis. Calificarea în finala de la Roma l-a inclus într-un clasament select

Olteanu Ștefan / 15.05.2022, 13:03
Novak Djokovic a atins borna la care visează toți jucătorii de tenis. Calificarea în finala de la Roma l-a inclus într-un clasament select

Novak Djokovic (34 de ani – 1 ATP) l-a învins pe norvegianul Casper Ruud (23 de ani – 10 ATP) în semifinalele turneului de la Roma și a atins borna la care visează toți jucătorii de tenis, respectiv 1000 de meciuri câștigate în carieră. De asemenea, Djokovic s-a calificat și în finala turneului din Italia, unde va da piept cu grecul Stefanos Tsitsipas (23 de ani – 5 ATP).

1000 de victorii pentru Novak Djokovic! Sârbul a atins borna la care visează toți jucătorii de tenis

Cu fix o săptămână înainte să împlinească 35 de ani, Novak Djokovic a atins borna la care visează toți jucătorii de tenis și a câștigat al 1000-lea meci din carieră.

În semifinalele turneului ATP de la Roma, sârbul l-a învins pe Casper Ruud, favoritul cu numărul 5 al competiției. Djokovic a controlat meciul de la un capăt la altul și s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-3, după o oră și 43 de minute de joc.

Mulțumită acestui succes, Djokovic se alătură unui top select de jucători care au mai reușit performanța de a atinge borna celor 1000 de victorii în Era Open. Doar patru sportivi se mai găsesc pe această listă și ei sunt Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl și Rafael Nadal.

De asemenea, victoria în fața lui Casper Ruud i-a adus lui Djokovic și calificarea în actul final al turneului ATP de la Roma, unde sârbul se simte ca acasă.

Djokovic a ridicat trofeul deasupra capului la Roma de cinci ori, în 2008, 2011, 2014, 2015 și 2020, iar de alte 7 ori a cedat în finala turneului.

În 2022, Djokovic va avea parte de un adversar dificil. Grecul Stefanos Tsitsipas îi va ieși în cale, după ce acesta din urmă a trecut în semifinale de germanul Alexander Zverev, scor 4-6, 6-3, 6-3.

Djokovic și Zverev s-au mai întâlnit de patru ori pe zgură și de fiecare dată sârbul a reușit să se impună.

Roger Federer și Rafael Nadal l-au inspirat pe Djokovic să atingă borna celor 1000 de victorii. „I-am văzut celebrând și am fost nerăbdător”

Imediat după victoria cu Ruud, lui Djokovic i-a fost prezentat un tort pe care era trecut „1.000”, trimitere la borna pe care a atins-o.

I-am văzut pe Roger și Rafa sărbătorind aceste reușite și așteptam cu nerăbdare să ajung și eu la 1.000 de victorii”, a declarat Novak Djokovic.

Referitor la finala de la Roma contra lui Stefanos Tsitspias, sârbul a transmis:

Mă aștept la o bătălie mare! Dar sunt pregătit pentru asta”.

La fel de pregătit se anunță și adversarul său, Stefanos Tsitsipas. Grecul a spus că a urmărit cu mare atenție ultimele meciuri pe care le-a disputat în compania lui Novak Djokovic.

M-am uitat înapoi la acele meciuri. Le-am analizat. Sunt lucruri care nu au funcționat pentru mine după primele două seturi pe care le-am câștigat la Roland Garros (n.r. – în 2021). Cred că întotdeauna am fost destul de încăpățânat, nu am vrut să schimb tactica… Dar mereu există un alt meci în care pot face ceva diferit”, a spus Tsitspias.

În 2021, în finala de la Roland Garros, Stefanos Tsitsipas a reușit să câștige primele două seturi în fața lui Djokovic. Ulterior, sârbul a revenit incredibil și a câștigat trofeul, scor 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Novak Djokovic, distrus după ce Boris Becker a ajuns la închisoare. “Mi se rupe sufletul!”.