Anunț fabulous pentru Novak Djokovic. Ce mesaj i-au transmis sârbului organizatorii de la Wimbledon

Olteanu Ștefan / 27.04.2022, 14:03
Anunț fabulous pentru Novak Djokovic. Ce mesaj i-au transmis sârbului organizatorii de la Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au făcut un anunț fabulos pentru Novak Djokovic (34 de ani – 1 ATP). Sârbul va putea participa la al treilea turneu de Grand Slam al anului, deoarece vor fi acceptați și jucătorii de tenis nevaccinați. Astfel, Djokovic nu va mai întâmpina situația dificilă în care a fost pus la Australian Open 2022.

Novak Djokovic, acceptat la Wimbledon! Anunț fabulos pentru liderul ATP

Novak Djokovic a primit o primă veste bună în luna martie, când organizatorii de la Roland Garros i-au transmis că va putea evolua la Paris și fără să fie vaccinat împotriva virusului Covid, iar acum, la mai bine de o lună distanță, a venit un nou anunț fabulos pentru tenismenul sârb.

Djokovic va putea să își apere trofeul cucerit la Wimbledon, în 2021, deoarece și organizatorii din Marea Britanie au luat o decizie identică.

Potrivit egenției EFE, care este citată de Agerpres, organizatorii Wimbledon au anunțat, prin intermediul unei conferințe de presă, că turneul de Grand Slam pe care îl vor pregăti în 2022 va fi liber de măsuri anticovid. Astfel, lui Novak Djokovic i se va permite accesul pe tabloul principal și fără să fie vaccinat.

Wimbledon 2022 este programat în intervalul 27 iunie – 10 iulie. Novak Djokovic va avea ocazia să își apere trofeul cucerit anul trecut, șansă de care la Australian Open 2022 nu a beneficiat. La Melbourne, Djokovic a pierdut procesul cu autoritățile și a fost deportat din Australia.

După Australian Open, unde deține recordul de titluri cucerite, turneul de Grand Slam preferat al lui Djokovic este Wimbledon. De 6 ori s-a impus „Nole” la Wimbledon, în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 și 2021.

Djokovic a evoluat la doar trei turnee în 2022

Imediat după ce a fost interzis la Australian Open, Djokovic a anunțat că nu se vaccinează și ratează marile turnee. Din această cauză, el a participat la doar trei competiții în 2022.

În februarie, la Dubai, unde a fost eliminat în sferturi, în aprilie, la Monte Carlo, unde a pierdut în meciul de debut, iar săptămâna trecută a evoluat în cadrul turneului de la Belgrad. În competiția de acasă, Djokovic a ajuns până în actul final, unde a fost învins de rusul Andrey Rublev (24 de ani – 8 ATP).

Din fericire pentru Djokovic, pandemia de Covid-19 s-a mai calmat și a primit dreptul de a participa la Roland Garros și Wimbledon.

Revenind la Grand Slam-ul din Marea Britanie, nu la fel de norocoși vor fi sportivii din Rusia și Belarus. Aceștia au fost interziși la Wimbledon, iar rușii s-au declarat scandalizați.

Decizia îl va afecta și pe unul dintre rivalii lui Novak Djokovic. Daniil Medvedev (26 de ani), ocupantul poziției secunde din clasamentul ATP, nu va putea concura la Wimbledon 2022.