Novak Djokovic, distrus în finala de la Belgrad. 6-0 în setul decisiv cu Rublev

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.04.2022, 22:35
Novak Djokovic, distrus în finala de la Belgrad. 6-0 în setul decisiv cu Rublev

Novak Djokovic pare că nu reușește să revină la cel mai bun nivel al său după scandalul monstru în care a fost implicat la Australian Open la începutul anului. Tenismenul sârb în vârstă de 34 de ani rămâne în continuare fără titlu câștigat în 2022, deși s-au scurs deja 4 luni din acest an.

El nu a reușit să se impună nici măcar acasă, la Belgrad, în fața propriilor săi fani. Mai mult, Djokovic a suferit o înfrângere destul de drastică în fața rusului Andrey Rublev, jucător clasat pe locul 8 în circuitul ATP.

Novak Djokovic, zdrobit în setul decisiv al finalei de la Belgrad de Andrey Rublev

Acesta s-a impus cu scorul de 6-2, 6-7, 6-0, într-un meci în care liderul mondial a acuzat evidente probleme fizice. Novak Djokovic a suferit la capitolul deplasare în teren, unul dintre principalele sale atuuri în mod normal. Astfel, el a părut neputincios la forehand-urile năprasnice trimise de Rublev de pe linia de fund, aspect care a făcut în cele din urmă diferența în setul decisiv.

De asemenea, Novak Djokovic a fost absolut de nerecunoscut în ceea ce privește procentajul de puncte câștigate pe primul serviciu. Doar 36%, un record negativ absolut pentru jucătorul sârb.

În ciuda aceste înfrângeri și a prestației foarte slabe, dar în baza relațiilor foarte bune dintre poporul sârb și cel rus, Novak Djokovic și-a manifestat admirația față de Andrey Rublev, căruia i-a transmis că este foarte iubit în Serbia și că este așteptat cu brațele deschise și la ediția de anul viitor a turneului de la Belgrad.

Felicitări, ești un mare campion, un băiat grozav. Belgrad și Serbia te iubesc, te așteptăm anul viitor să îți aperi titlul”, a fost mesajul sârbului pentru adversarul său.

Liderul ATP nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon

De altfel, Novak Djokovic a fost unul dintre cei mai frenetici susținători ai sportivilor din Rusia și Belarus, după ce aceștia au fost excluși de la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon.

Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Fiind un copil al războiului, ştiu ce fel de traume emoţionale lasă un război. Noi, în Serbia, ştim ce s-a întâmplat aici, în 1999, oamenii obişnuiţi suferă întotdeauna, am avut multe războaie în Balcani.

Acestea fiind spuse, nu pot susţine decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Jucătorii, tenismenii, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (n.r. cu războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a spus liderul ATP potrivit AFP.

Părerea lui Djokovic, conform căreia sportul nu trebuie să se amestece cu politica, este susținută și de noul antrenorul al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou