Novak Djokovic, drum liber spre primul trofeu din 2022. A fost trimis direct în sferturile turneului de la Madrid. Ce s-a întâmplat înaintea optimilor

Robert Zanfir / 05.05.2022, 17:46
Novak Djokovic, drum liber spre primul trofeu din 2022. A fost trimis direct în sferturile turneului de la Madrid. Ce s-a întâmplat înaintea optimilor

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) s-a calificat în sferturile de finală de la Madrid după retragerea lui Andy Murray (34 de ani, 78 ATP). Britanicul a acuzat probleme medicale.

În sferturile de finală, Novak Djokovic va juca cu învingătorul meciului dintre Hubert Hurkacz și Dusan Lajovic.

Novak Djokovic, drum liber spre primul trofeu din 2022

Novak Djokovic are motive de bucurie. A fost în tribune la semifinala istorică dintre Real Madrid și Manchester City. Remondata „galacticilor” nu l-a lăsat deloc impasibil. Mai ales că i-a avut alături pe Rafa Nadal și pe Carlos Alcaraz, și ei doi mari fani ai echipei lui Carlo Ancelotti.

Nadal chiar a cerut organizatorilor turneului să îl programeze mai devreme pe tabloul zilei, ca să poată ajunge pe Santiago Bernabeu. Djokovic a primit „dispensă” a doua zi. Nu a mai fost nevoie să joace partida cu Andy Murray.

„Din nefericire, Andy Murray nu poate fi prezent pe stadionul Manolo Santana din cauza unei boli”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Ultimul meci direct dintre Djokovic și Murray a avut loc la Doha, în 2017, atunci când sârbul a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 6-3, 5-7, 6-4.

Djokovic – Hubert Hurkacz / Dusan Lajovic în sferturi la Madrid

Liderul ATP face pasul în sferturile turneului ATP 1000 de la Madrid fără să joace. Djokovic intrase oricum direct în turul doi, unde a trecut de Gael Monfils, 6-3, 6-2.

În sferturile de la Caja Magica, sârbul va întâlni învingătorul partidei dintre Hubert Hurkacz (14 ATP) și Dusan Lajovic (77 ATP).

Mutua Madrid Open, meciuri din optimi:

Rublev vs Evans
Hurkacz vs Lajovic
Musetti vs Zverev
Nadal vs Goffin
Auger-Aliassime vs Sinner
Dimitrov vs Tsitsipas
Norrie vs Alcaraz.

Djokovic e numărul unu mondial, iar eu am un șold de metal. Nu știu dacă voi avea ocazia să mai joc astfel de meciuri. Teoretic, nu ar trebui să am vreo șansă. Am tras din greu, iar acum am această oportunitate fantastică de juca împotriva lui, la un mare turneu.

Mă mișc mult mai ușor decât la începutul anului, iar acest lucru face o diferență uriașă în ceea ce privește calitatea jocului meu”,
Andy Murray, înaintea anunțării retragerii de la Madrid