Novak Djokovic, după reacția necontrolată și eliminarea de la Monte Carlo: “Nu am putut să lupt cu adevărat” Ce urmează pentru sârb

Ștefănescu Dragoș 13.04.2022, 09:07
Novak Djokovic, după reacția necontrolată și eliminarea de la Monte Carlo: “Nu am putut să lupt cu adevărat” Ce urmează pentru sârb

Novak Djokovic a revenit în circuitul ATP la turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo. Sârbul a arătat o formă fizică precară și a fost eliminat de Alejandro Davidovich Fokina în turul doi. La finalul partidei, Djokovic a dezvăluit că nu este încă pregătit pentru a face față la cel mai înalt nivel.

Novak Djokovic, eliminare prematură de la Monte Carlo

După două luni de pauză, în care a ratat turneele de la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic (1 ATP) a revenit în circuit. Sârbul a jucat direct în turul al doilea de la turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo.

Djokovic l-a înfruntat pe Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), în primul său meci pe zgura monegască. Cu doar câteva partide jucate în acest an, sârbul a arătat o formă fizică precară pe tot parcursul întâlnirii. În ciuda faptului că a luptat pentru fiecare punct, Djokovic a fost depășit la toate capitolele de Fokina. Pe fondul jocului său modest, Djokovic a fost protagonistul unui moment tensionat. Deranjat de gălăgia din tribune, sârbul a strigat nervos către un spectactor: ”Taci din gură!”

După aproape trei ore de joc, spaniolul s-a impus în fața liderului modial cu scorul de 6-3, 6-7, 6-1. Fokina va juca în optimi cu învingătorul meciului Daniel Evans (27 ATP) – David Goffin (47 ATP).

Djokovic, explicații sincere după eșecul de la Monte Carlo

La finalul meciului, Djokovic a ținut să-și felicite adversarul dar nu și-a putut ascunde totuși dezamăgirea pentru această înfrângere. Sârbul a explicat că nu se află într-o formă fizică bună din cauza absenței îndelungate din circuitul mondial. Djokovic vrea să revină mai puternic în cadrul turneului de la Belgrad ce se va desfășura săptămâna viitoare.

Vreau să îl felicit pe Alejandro. El a reuşit să găsească un ritm mai bun în primele două seturi. Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi. În setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca. (n.r. – despre ce ar face diferit dacă ar putea să înceapă din nou acest an) Nu am de gând să vorbesc cu ”dacă”. Situaţia este cea care este.

Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici. Voi face tot ce pot pentru a fi în cea mai bună formă la Roland Garros. Acesta este marele obiectiv al sezonului pe zgură. Ştiam că îmi va lua ceva timp să mă simt bine pe zgură. Întotdeauna a fost aşa din punct de vedere istoric. Nu am jucat niciodată foarte bine în turneele de deschidere ale sezonului pe zgură.

(n.r. – dacă e dezamăgit sau crede că situaţia e una normală după tot ce s-a întâmplat) Bineînţeles că sunt dezamăgit. Nu ne place să pierdem, suntem sportivi profesionişti. Şi nu mi-a plăcut cum m-am simţit din punct de vedere fizic în cel de-al treilea set. Am rămas fără carburant. Nu am putut să lupt cu adevărat cu el în schimburile lungi de mingi. Iar dacă nu-ţi simţi picioarele pe zgură, este o misiune imposibilă. Aşa că nu-mi place sentimentul pe care l-am avut în setul al treilea, dar voi analiza cu echipa mea de ce a fost aşa şi sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine, la Belgrad”, a declarat Djokovici, potrivit lequipe.fr, citat de news.ro