Novak Djokovic îi adresează mereu 5 cuvinte în limba română lui Ion Țiriac: „Nu ne împărțim durerile sau bucuriile”

Octavian Vasilescu / 03.03.2022, 15:18
Novak Djokovic îi adresează mereu 5 cuvinte în limba română lui Ion Țiriac: „Nu ne împărțim durerile sau bucuriile”

Ion Țiriac (82 de ani) a vorbit despre relația pe care o are cu Novak Djokovic (34 de ani).

Țiriac spune că are o relație civilizată cu Djokovic, care îl apreciază foarte mult pentru că în 2014 a donat 100.000 de dolari sinistraților din Serbia. În urmă cu opt ani, Serbia s-a confruntat cu inundații devastatoare. Zeci de mii de oameni au fost evacuați din cauza alunecărilor de teren, iar omul de afaceri a sărit în ajutorul vecinilor noștri.

Ion Țiriac: „Novak Djokovic vorbește românește când mă salută”

Țiriac nu înțelege de ce Novak Dkojovic nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, dar recunoaște că acesta este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie. De asemenea, Țiriac a dezvăluit că Djokovic mereu îl salută în limba română spunând: „Bună ziua! Ce mai faci?”.

Djokovic își caută locul, dar nu-l găsește. Djokovic e un mare sportiv, un mare jucător de tenis, dar pentru mine Nadal este un mare campion. Nu doar în tenis, în sport. Nadal e un geniu, care a rămas cu picioarele pe pământ. Nadal se purta la fel și la 15 ani. Roger Federer este cel care a învățat tenisul de astăzi. Nimeni nu poate învăța stilul lui Federer.

Revenind la Djokovic, el e un mare jucător! El a intrat cu wildcard la București, când era mititel. Belgrad e un oraș scump, el de multe ori venea în România pentru antrenamente. Eu am o relație foarte civilizată cu Djokovic. După părerea mea, nu poți să te încurci în minciunile în care s-a încurcat el în Australia. Ce demonstrezi așa? A încurcat-o de la A la Z.

Vorbesc în limba engleză cu Djokovic. El vorbește românește, oarecum, mă salută cu: Bună ziua! Ce mai faci?.

Nu ne împărțim durerile sau bucuriile împreună. Eu am fost foarte prezent într-un moment în care Serbia s-a confruntat cu inundații, fac lucruri de genul ăsta. El a luat-o foarte la inimă cu treaba asta. Nu e treaba mea să-i spun lui Djokovic să se vaccineze”, a spus Ion Țiriac, pentru GSP.ro.

Ion Țiriac, al 3-lea cel mai bogat român

Ion Țiriac este al treilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, scrie revista Forbes.

În finalul anului trecut, Ion Țiriac a renunțat la licența pentru turneul Mutua Madrid Open. Țiriac ar fi încasat între 200 și 250 de milioane de euro pentru a ceda licența turneului de la Madrid.

Ce urmează pentru Novak Djokovic, care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19

Novak Djokovic s-a confruntat cu mai multe probleme de când a revenit pe teren, iar cerințele de vaccinare anti-Covid îl vor împiedica să evolueze la Indian Wells

În luna mai va expira și contractul de sponsorizare pe care Novak Djokovic îl are cu un alt brand francez, Lacoste. Nu se știe dacă sponsorul tehnic al sârbului va dori să prelungească înțelegerea. Colaborarea ar putea fi întreruptă, din cauză că Novak Djokovic refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Lacoste îi achită lui Djokovic 9,4 milioane de dolari în fiecare sezon.