Novak Djokovic se implică direct în războiul din Ucraina. Cu ce s-a oferit să-i ajute pe cei de pe front

Giosanu Catinca / 06.03.2022, 19:38
Novak Djokovic se implică direct în războiul din Ucraina. Cu ce s-a oferit să-i ajute pe cei de pe front

Novak Djokovic a reacționat după ce Sergiy Stakhovsky (36 de ani, 233 ATP) s-a înrolat în armata Ucrainei. Fostul lider mondial a simțit nevoia să îi transmită câteva mesaj de susținere colegului său.

Novak Djokovic, gest plin de mărinimie pentru ucraineni

Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP) i-a scris jucătorului ucrainean care s-a înrolat în armată pentru a lupta împotriva soldaților ruși. Sârbul a luat legătura cu Stakhovsky în timp ce fostul tenismen se afla pe front.

Sergiy Stakhovsky a publicat o parte din mesajele pe care le-a primit de la Djokovic după începerea conflictului din Ucraina.

Cei doi au vorbit prin intermediul WhatsApp. Fostul lider mondial părea foarte interesat de situația sportivului care s-a alăturat ucrainenilor în lupta împotriva Rusiei.

Ce a discutat Novak Djokovic cu Sergiy Stakhovsky

O captură de ecran arată că Novak Djokovic l-a întrebat pe tenismenul ucrainean cum se simte. Totodată, el și-a exprimat dorința pentru ca războiul din Ucraina să înceteze cât mai curând posibil.

Stako, ce faci, omule? Ești pe front? Mă gândesc la tine, sper că se va termina în curând! Te rog să îmi spui cea mai bună adresă unde pot trimite ajutorul meu… Bani, orice ai nevoie!”, se arată într-o conversație pe care fostul lider ATP lui Stakhovsky a purtat-o prin intermediul WhatsApp cu Stakhovsky.

Pe deasupra, Novak Djokovic s-a oferit să-l ajute pe jucătorul ucrainean cu cele necesare, inclusiv cu bani.

Stakhovsky, surprins de tăcerea lui Roger Federer și lui Rafael Nadal

Spre deosebire de Novak Djokovic, Roger Federer sau Rafael Nadal au păstrat tăcerea.

În ceea ce privește activitatea sportivă a lui Sergiy Stakhovsky, ucraineanul s-a retras din tenis în acest an. El a dat racheta de tenis pe o pușcă, lucru la care nu mulți se așteptau.

Stakhovsky și-a lăsat acasă soția și cei doi copii și s-a întors în Ucraina pentru a lupta lupta împotriva Rusiei. El a dezvăluit, într-un interviu acordat BBC, că Djokovic i-a scris câteva mesaje susținere și că le-a cerut ajutorul lui Roger Federer și lui Rafael Nadal, dar cei din urmă nu i-au răspuns.