Nu mai e cale de întoarcere pentru vedeta lui Manchester City! Echipa lui Guardiola rămâne fără golgeter

Bordei Radu / 30.03.2021, 15:11
Nu mai e cale de întoarcere pentru vedeta lui Manchester City! Echipa lui Guardiola rămâne fără golgeter

Nu mai e cale de întoarcere pentru vedeta lui Manchester City! Echipa lui Guardiola se va desparte, la vară, de fotbalistul care a fost simbolul formației în utlimul deceniu. Omul care a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și unul din cei mai valoroși din istoria Premier League.

Timpul lui Kun Aguero la Manchester City se apropie de final. Iar în vară se va închide o eră, în istoria „cetățenilor”. Fanii îl vor iubi întotdeauna, iar argentinianul va avea o statuie ridicată la Etihad Stadium. Aceasta va sta alături de cea a lui Vincent Kompany și David Silva.

Nu mai e cale de întoarcere pentru vedeta lui Manchester City! Echipa lui Guardiola rămâne fără golgeter

Kun Aguero a marcat cea mai bună perioadă din istoria clubului. Argentinianul a fost parte a unei echipe de vis, alături de nume grele ca Vincent Kompany, David Silva, Yaya Toure sau Pablo Zaballeta. Dintr-o echipă de pluton, Manchester City a devenit una din forțele campionatului. Și, mai ales, a detronat rivala de-o viață, concitadina United.

Aguero a fost o parte vitală în acest proiect, de când a sosit în Anglia, în 2011. Iar în 2012 a oferit cel mai dramatic moment din istoria campionatului englez. A marcat în ultima secundă golul victoriei cu QPR și a dus titlul pe Etihad, chiar în dauna lui United. Din acel moment fanii l-au iubit necondiționat. Iar Aguero i-a răsplătit îndoit.

În cele 384 de partide jcuate pentru City, Aguero a marcat 257 de goluri. Și a contribuit la 4 titluri de Premier League, o Cupă a Angliei și 5 Cupe ale Ligii. Și se pregătește să mai adauge câteva înainte de plecare.

„Acest club m-a adus în fruntea lumii”

Argentinianul a emis un comunicat în care a anunțat vestea plecării la vară. Vestea i-a întristat pe fani, emoționați de mesajul argentinianului.

Acest club mi-a oferit totul. Am fost sprijinit de la început și am ajuns în top. Am ajuns printre cei mai mari din lume. Vă mulțumesc și vă iubesc, a transmis Aguero

Din păcate, acest sezon a fost unul de coșmar pentru argenintian. A fost accidentat mereu, iar asta l-a împiedicat să mai ajute echipa. Pep Guardiola a fost nevoit să construiască un sistem fără el și lucrurile merg bine.

La 32 de ani, a venit momentul unei noi provocări pentru argentinian. Dar Aguero mai are până la vară să ajute la obținerea trofeului care îi lipsește din palmares: Liga Campionilor.