Nu mai este nimic de făcut pentru Dinamo. Dorin Șerdean a câștigat definitiv procesul și trebuie să fie repus în funcție

Nu mai este nimic de făcut pentru Dinamo. Dorin Șerdean a câștigat definitiv procesul și trebuie să fie repus în funcție

Dorin Șerdean a primit definitiv câștig de cauză în procesul în care a solicitat să fie repus în funcție la Dinamo, întrucât îndepărtarea sa a fost făcută într-un mod nelegal. De asemenea, acționarul majoritar al societății care administrează echipa aflată în prezent în Liga 2 are de primit peste 20 de salarii, compensații, cheltuieli de judecată, în total peste 25.000 lei.

Dorin Șerdean a câștigat definitiv procesul cu SC Dinamo 1948 SA

Dorin Șerdean a avut câștig de cauză în această speță în martie 2022. Ulterior, întrucât administratorul judiciar a amânat cât a putut de mult repunerea sa în funcție, el s-a adresat Judecătoriei Sectorului 2 cu o cerere de încuviințare pentru executare silită.

Apoi, cu un ultim efort în acest sens, acea acțiune a sa a fost contestată de SC Dinamo 1948 SA, prin administratorul judiciar RTZ & Partners SPRL, filiala București. În cursul zilei de luni, 13 februarie, Curtea de Apel București a stabilit că apelul „câinilor” a fost nefondat. Prin urmare, Dorin Șerdean trebuie să fie repus în funcție și să primească, pe lângă salariile aferente din urmă și 8.330 de lei, cheltuieli de judecată.

Decizie Curtea de Apel București în speța Dorin Șerdean - SC Dinamo 1948 SA
Decizie Curtea de Apel București în speța Dorin Șerdean – SC Dinamo 1948 SA

Această decizie va genera o problemă uriașă în cadrul SC Dinamo 1948 SA. Asta pentru că, înainte de insolvență, Dorin Șerdean a avut funcția de președinte executiv la clubul alb-roșu. Acum, întrucât societatea se află în plin proces de reorganizare judiciară, corespondentul acelui post este cel de administrator special, funcție deținută în prezent de Vlad Iacob.

Cum privește omul de afaceri din Alba-Iulia această situație

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru PlaySport în iunie 2021, Dorin Șerdean a spus că repunerea sa în funcție la Dinamo este, în primul rând, o chestiune de onoare. El privește acest lucru drept o „reparație morală” pentru faptul că a fost îndepărtat din club într-un mod nelegal.

„În cazul meu este vorba de o chestiune de onoare, de principiu. E dreptul meu, o reparație morală, pentru că ce s-a întâmplat nu a fost nici corect și nici legal. Vreau să iasă la lumină nedreptatea. Am fost dat afară pentru abateri grave, cum pot sta eu cu această pată… „abateri grave”, care sunt, domnule, abaterile grave? „Fiat iustitia, et pereat mundus” (n.r. Să se facă dreptate, ca să nu piară lumea)”, a spus Dorin Șerdean la acea vreme.

Urmăriți Playsport.ro și pe