EXCLUSIV. UPDATE. Șoc la Dinamo! Instanța i-a dat dreptate lui Dorin Șerdean. Ce se poate întâmpla în tabăra „câinilor”

Cătălin Mureșanu 21.12.2022, 23:46
EXCLUSIV. UPDATE. Șoc la Dinamo! Instanța i-a dat dreptate lui Dorin Șerdean. Ce se poate întâmpla în tabăra „câinilor”

UPDATE ora 12.45: Judecătorul a admis cererea lui Dorin Șerdean și, în acest moment, executorul așteaptă redactarea deciziei. După acest prag, cel mai probabil la începutul lui 2023, urmează notificarea administratorului judiciar pentru repunerea în funcție a lui Dorin Șerdean și achitarea salariilor. Cum SC Dinamo 1948 SA se află în insolvență, acest proces devine mult mai complicat. Pentru funcția de administrator special, cea care pare sinonimă cu cea de președinte executiv pe care a ocupat-o Dorin Șerdean, este nevoie de decizia unanimă a Adunării Generale a Acționarilor. În cadrul acesteia, se exprimă acționarii. Din informațiile Playsport.ro, RTZ are drept de contestație a executării silite, pas care, cu siguranță, va fi validat. Banii pe care urmează să-i primească Dorin Șerdean nu reprezintă creanță curentă. Suma urmează să fie trecută în planul de reorganizare SC Dinamo 1948 SA.


  • Dorin Șerdean mai pregătește, în spatele cortinei, o lovitură de impact. Mai exact, acesta, printr-o încuviințare de executare silită, a solicitat Instanței să fie repus în funcție. Acest lucru înseamnă, în momentul de față, că ardeleanul dorește să preia postul lui Vlad Iacob, cel de administrator special;
  • În plus, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni din „Ștefan cel Mare” mai dorește și salariile pe întreaga perioadă, adică din august 2020 până în prezent. Asta ar însemna aproximativ 20 de remunerații. Aici se adaugă și compensațiile aferente. Din informațiile Playsport.ro, acesta primea 9700 lei/lunar.

Dorin Șerdean, încă o lovitură pentru Dinamo. Funcția lui Vlad Iacob, în pericol

Dorin Șerdean a fost unul dintre aprigii contestatari ai „Noului plan de reorganizare modificat” al SC Dinamo 1948 SA. După pronunțarea judecătorului sindic și respingerea planului, omul de afaceri din Ardeal mai pregătește o lovitură.

Mai exact, ardeleanul, printr-o încuviințare  de executare silită, a solicitat Instanței, mai precis Judecătoriei Sectorului 2, să fie repus în funcția pe care a ocupat-o în trecut, cea de președinte executiv. În reorganizare judiciară / insolvență, acest detaliu al postului se traduce prin funcția lui Vlad Iacob, administrator special.

În plus, cel care administrează Lotus Products & Perfect SRL, firma care deține pachetul majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA, dorește și salariile restante, compensațiile aferente, dar și acoperirea cheltuielilor de judecată. Remunerațiile ar fi în număr de aproximativ 20, în total, în jur de 280.000 lei . Din informațiile Playsport.ro, Dorin Șerdean primea 9700  lei/lună.

Playsport.ro a scris despre acest subiect și în luna martie, atunci când omul de afaceri a câștigat procesul. 

În cazul meu este vorba de o chestiune de onoare, de principiu. E dreptul meu, o reparație morală, pentru că ce s-a întâmplat nu a fost nici corect și nici legal. Vreau să iasă la lumină nedreptatea. Am fost dat afară pentru abateri grave, cum pot sta eu cu această pată… „abateri grave”, care sunt, domnule, abaterile grave? „Fiat iustitia, et pereat mundus” (n.r. să se facă dreptate, ca să nu piară lumea).”, declara Dorin Șerdean într-un interviu acordat Playsport.ro.

Lungul proces deschis de Șerdean pentru repunerea în funcție 

Dorin Șerdean s-a adresat Instanței pentru a fi repus în funcția de președinte după ce a fost destituit. Acesta a câștigat procesul, însă după intrarea în insolvență, administratorul judiciar a făcut toate eforturile pentru a bloca revenirea sa în funcție. RTZ a solicitat, cu costuri importante, chiar Ordonanța Președințială. Ultimul apel a venit în toamna acestui an, cu amânare pe 16 Ianuarie, după ce administratorul judiciar a cerut timp pentru ca noul avocat angajat să cunoască speța. Cum decizia din martie este executorie, Dorin Șerden s-a adresat Judecătoriei Sectorului 2 pentru încuviințare de executare silită, indiferent de răspunsul apelului din luna Ianuarie.

Urmăriți Playsport.ro și pe