Nu mai există rivalitate! „Dușmanii” din Liga 1 o susțin pe Dinamo la barajul cu U Cluj. „Fără ei, campionatul ar fi mult mai sărac!

Olteanu Ștefan / 29.05.2022, 13:09
Nu mai există rivalitate! „Dușmanii” din Liga 1 o susțin pe Dinamo la barajul cu U Cluj. „Fără ei, campionatul ar fi mult mai sărac!

Duminică, de la ora 21:00, se joacă returul barajului de menținere/promovare în Liga 1, Dinamo – U Cluj, iar înaintea partidei, în campionatul României nu mai există rivalitate. Jucătorii care au scris istorie pentru cluburi ca Rapid sau Steaua nu pot accepta posibilitatea ca marea rivală Dinamo să retrogradeze la capătul sezonului 2021 – 2022.

Gloriile cluburilor din București vor ca Dinamo să rămână în Liga 1! Nu mai există rivalitate înainte de barajul Dinamo – U Cluj

Daniel Niculae, Alexandru Bourceanu sau Sorin Paraschiv sunt doar câțiva dintre jucătorii care au uitat de rivalitate în ziua barajului Dinamo – U Cluj. Prezenți la un eveniment caritabil, cei trei au oferit scurte reacții cu privire la posibilitatea ca echipa din Ștefan cel Mare să retrogradeze la capătul acestui sezon. Cum Dinamo a pierdut manșa tur a barajului cu U Cluj, scor 0-2, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari. Totuși, încă mai sunt speranțe ca elevii lui Dușan Uhrin să întoarcă rezultatul, duminică seară, de la ora 21:00, în Ștefan cel Mare.

Daniel Niculae, fost jucător de legendă pentru Rapid și actual președinte al clubului din Giulești, spune că Liga 1 ar fi un campionat mult mai sărac fără Dinamo.

Fără Dinamo, Liga 1 ar arăta ca un campionat mult mai sărac. Este clar. Dar cred că ceea ce se întâmplă acolo… Vinovații îi cunosc ei. Și cred că se vor lua măsuri dacă într-adevăr se va ajunge ca Dinamo să retrogradeze. Mai este un meci, nu e nimic pierdut. Sunt două echipe de tradiție, două echipe vechi ale fotbalului românesc. Din păcate, au ajuns să joace un baraj pentru menținere și promovare în Liga 1.

Eu am tot declarat. La postura în care sunt, imi este foarte greu să vorbesc, cu atât mai mult despre un club rival. Și nu cred că sunt eu în măsură să le dau lor sfaturi. Ei știu foarte bine că nu au făcut lucrurile cum trebuie, dar trebuie luate anumite măsuri”, a declarat Daniel Niculae.

Alex Bourceanu surprinde. „Am sperat tot timpul ca Dinamo să rămână în prima ligă”

Alex Bourceanu a fost căpitan la FCSB, echipă alături de care a cucerit trei titluri în Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa României.

Nu se gândea nimeni că Dinamo ajunge într-un astfel de moment. Eu, cel puțin, nu m-am gândit. Am sperat tot timpul ca Dinamo să rămână în prima ligă. Sigur, și cei de la U Cluj sunt o echipă puternică, au un lot foarte bun, au un stadion foarte frumos, au condiții foarte bune, au potență financiară, suporteri în spate. E o echipă importantă și de tradiție. Deci e destul de greu să aleg. Mi-ar plăcea ca Dinamo să rămână în Liga 1, dar în același timp mi-ar plăcea și ca U Cluj să promoveze. Așa că…

Dinamo poate să întoarcă rezultatul, sigur. Care sunt șansele? E de discutat. Dacă cei de la U Cluj ajustează două-trei chestii din punct de vedere tactic, pentru Dinamo va fi foarte greu să marcheze, din punctul meu de vedere. Mai ales că Dinamo probabil într-un anume moment va încerca să joace cu două vârfuri. Și Dinamo din punct de vedere al numărului de atacanți înalți și puternici care să poată recepționa baloanele lungi de la fundași nu stă atât de bine ”, a transmis și Alex Bourceanu.

Sorin Paraschiv e rezervat cu privire la șansele lui Dinamo de a întoarce scorul cu U Cluj

Nici Sorin Paraschiv, jucător crescut în curtea clubului Steaua București, nu se aștepta ca Dinamo să ajungă într-o asemenea situație. Iar referitor la șansele „câinilor” de a răsturna scorul din tur cu U Cluj, Sorin Paraschiv nu este tocmai optimist.

Da, Dinamo își joacă soarta, într-adevăr. Dacă mă întrebați acum câțiva ani, băgam mâna în foc că Dinamo nu poate să ajungă în situația asta. Este adevărat, dar din nefericire uitați-vă că se întâmplă. Și se întâmplă multe lucruri anapoda în fotbalul românesc. Ușor-ușor noi le percepem ca fiind normale, pentru că ne-am obișnuit în ultima perioadă cu lucruri anapoda.

Este foarte greu. Cred că va fi foarte greu pentru Dinamo să întoarcă acest meci, pentru că joacă cu o echipă bună. Nu joacă cu o echipă slabă a campionatului de Liga 2. Ați văzut, la un moment dat puteau să facă 3-0 și era totul terminat. Așa, o șansă mică tot mai au. Dar din punctul meu de vedere tot este mică această șansă…”, a declarat Sorin Paraschiv.

Mirel Rădoi pune punctul pe „i”. Care e marea problemă a lui Dinamo. „Nu a arătat ca o echipă!”

Fostul selecționer se așteaptă la un retur foarte echilibrat în Ștefan cel Mare:

Orice e posibil, Dinamo mai are momentul Liberec în care a arătat că se poate. Doar că echipa era alta în momentul ăla. Acum nu știu ceea ce se poate porni din interior, din care să zici că ăsta e meciul capital pentru Dinamo și ea chiar poate arăta ca o echipă. Pentru că într-adevăr, în ultima perioadă nu a arătat ca o echipă.

Și vedem că de foarte multe ori, motivația încearcă să vină invers, de la galerie către jucători. Ceea ce de multe ori nu e normal. Adică întâi trebuie să fie un joc care să atragă suporterii și galeria. E grozav ce fac suporterii, dar până la urmă cred că trebuie să fie invers și Dinamo să arate altceva.

U Cluj are jucători cu experiență de Liga 1, un antrenor foarte bun pe care îl cunosc și știu că va gestiona cum trebuie momentele dificile. Deci nu va fi un meci ușor”, a declarat Mirel Rădoi.

EXCLUSIV. Speranțe de la Răzvan Lucescu pentru Dinamo, înaintea barajului cu U Cluj. ”Clubul are în istorie reveniri miraculoase”. Ce șanse sunt să cumpere clubul împreună cu tatăl său.