Nu mai pleacă Vinicius din Liga 1. Fundașul de la FCSB are șansa de a juca în România

Octavian Vasilescu / 26.05.2022, 22:43
Nu mai pleacă Vinicius din Liga 1. Fundașul de la FCSB are șansa de a juca în România

Fundașul Paulo Vinicius (37 de ani) se va despărți de FCSB, dar are șanse mari să rămână în Liga 1.

Petrolul Ploiești a fost campioana Ligii 2 în acest sezon, iar acum a început să caute jucători pentru prima divizie. ProSport scrie că Paulo Vinicius ar putea semna cu gruparea de pe „Ilie Oană”.

Paulo Vinicius, așteptat la Petrolul Ploiești

Singura problemă o reprezintă salariul fostului fundaș de la CFR Cluj. Vinicius câștiga la FCSB circa 15.000 de euro pe lună, iar Petrolul ar putea să-i ofere numai 7.000 de euro pe lună. Situația financiară de la Ploiești este foarte delicată, așa cum antrenorul Nae Constantin a dezvăluit, pentru PlaySport.

Petrolul se întoarce în Liga 1 după șase ani de pauză, iar așteptările sunt foarte mari. Pe lista clubului se află și Constantin Budescu.

Veteranul brazilian a strâns 139 de meciuri la CFR Cluj, pentru care a marcat 16 goluri. Fundașul de 1,86m a câștigat patru titluri în Gruia, după care a fost lăsat liber de contract.

FCSB a profitat și l-a transferat. În tricoul vicecampioanei, Vinicius a strâns 25 de meciuri oficiale și a marcat două goluri.

De-a lungul carierei, Paulo Vinicius a mai jucat pentru nume importante precum Uniao Leiria, Braga, Boavista sau Apollon Limassol.

Nae Constantin spune că Petrolul are nevoie de bani

Antrenorul de la Petrolul, Nae Constantin, a vorbit deschis despre situația financiară a clubului:

E clar că trebuie să strângem rândurile, să lăsăm fiecare de la noi câte puțin. Am ajuns cu mult efort înapoi în Liga 1, ar fi păcat să ne batem joc de echipă. E loc pentru toată lumea cu intenții bune, n-are sens să meargă mai departe acest război al orgoliilor. Fiindcă la mijloc sunt doar orgolii, nimic altceva! Nu știu detalii despre chestiunile financiare, nu e treaba mea, am vrut să stau deoparte, dar și acum, după victoria cu Chiajna, a venit în vestiar cineva din afara clubului și ne-a asigurat că lucrurile vor merge bine.

La fotbal nu prea merge cu trei luni neplătite la jucători. E greu. Se nasc discuții, fotbaliștii nu mai sunt concentrați sută la sută la antrenamente, la meciuri.

Încă un sezon, dar trebuie să vorbim serios zilele viitoare despre viitor. Nu mă refer la banii mei, nu m-au interesat prea mult. Când am semnat, am și transmis să treacă ce salariu sau prime doresc și pornim treaba. Aș vrea să discutăm despre condițiile de pregătire, plata la timp a salariilor, strategia de mercato, cine pleacă, cine vine. Nu mă apuc să încep campionatul și să mă trezesc că mă înjură lumea după trei etape că pierdem și n-avem echipă competitivă.”, a spus Nae Constantin, pentru PlaySport.