Nu mai vrea coroana! Hagi, discurs manifest după meci: “Nu mai vreau să mi se spună ‘Rege’, nimic, niciodată! Eu sunt Gheorghe Hagi”

Dragos Stefanescu 21.03.2023, 11:05
Nu mai vrea coroana! Hagi, discurs manifest după meci: “Nu mai vreau să mi se spună ‘Rege’, nimic, niciodată! Eu sunt Gheorghe Hagi”

În ultimele zile Gică Hagi s-a aflat în prim plan după discursul său vehement față de neconvocarea lui Ianis la națională. Înaintea primelor două meciuri din preliminariile pentru EURO 2024 Hagi a dorit să lămurească situația. Cu acest prilej el a subliniat că nu a avut niciodată intenția de a crea tensiuni în jurul naționalei României. Mai mult, fostul mare internațional nu mai vrea să i se spună ”Rege” de acum înainte.

Gică Hagi, un nou discurs antologic. “Nu mai vreau să mi se spună ‘Rege’, nimic, niciodată!”

În urmă cu câteva zile Gică Hagi a declanșat un adevărat scandal după ce a criticat neconvocarea lui Ianis Hagi la naționala României. Părerile au fost împărțite, multe polemici iscându-se în jurul acestui subiect.

Înaintea primelor partide din preliminariile pentru EURO 2024, Gică Hagi a dorit să lămurească situația. El a subliniat că nu a avut intenția de provoca tensiuni ci doar și-a spus părerile. În plus, Hagi nu mai vrea să i se spună ”Regele” de acum înainte. Managerul de la Farul este convins că naționala României va avea probleme în următoarele meciuri dacă situația nu este tratată cu maximă seriozitate.

Eu gândesc altfel. Dacă România a ajuns așa, atunci chiar are o problemă. Eu cunosc o altă Românie, altfel de jucători, altă mentalitate, altfel de creativitate, știu cât de buni suntem, știu ce potențial avem.

Dar dacă tratăm lucrurile așa cum ați pus întrebarea, ajungem să luăm 3-0 acasă, dar nu se întâmplă nimic. Am zis și eu opinia mea, chiar dacă unii se supără, unii zic că Hagi atacă. Hagi nu atacă, eu nu mai joc fotbal, doar îmi da cu părerea. E opinia lui Hagi.

Aș fi cel mai fericit dacă s-ar lua ca atare. Opinia lui Gică Hagi, punct. Să nu mai fiu numit nici Rege, nimic, niciodată. Eu sunt Gheorghe Hagi, adică Gică Hagi! Când îmi spuneți pe nume, eu sunt cel mai fericit, nu-mi atribui absolut nimic. Și cred că am arătat toată viața mea că sunt modest, că îi respect pe toți”, a declarat Gică Hagi.

Hagi face front comun cu Dan Petrescu. ”Dacă nici de el nu ascultați…”

Gică Hagi l-a dat drept exemplu pe Dan Petrescu, tehnician ce știe perfect să-și motiveze echipa înaintea fiecărui meci. Managerul de la Farul a subliniat și faptul că partida cu Andorra nu trebuie tratată cu lejeritate pentru că ar putea apărea surprize uriașe. Hagi a reamintit eșecul usturător suferit de ”tricolori” în fața Muntenegrului.

Dacă nici de Petrescu nu ascultați… El e echilibrat, e un om care s-a dedicat, face, câștigă, el știe ce zice. Domnilor, știe ce zice! După aia, de ce o spune, întrebați-l pe el.

Niciun meci, în momentul de față, pentru România, nu este ușor. Cea mai mare greșeală e să tratezi lucrurile așa. Când tratezi lucrurile așa, știți ce se întâmplă? Pierdem 3-0 acasă și nu pare nimic ieșit din comun. 3-0 acasă cu Muntenegru! Și lumea râde.

Eu așa am văzut la TV. Asta e gravă, gravă, gravă, e grav rău! Dacă așa pare normal… De aceea a venit Petrescu și a zis că toate meciurile sunt grele”, a spus Gică Hagi.

Urmăriți Playsport.ro și pe