Nu și-a făcut o carieră în Liga 1, dar a prins contractul vieții în Coreea de Sud. Primește o avere în fiecare lună

Olteanu Ștefan 23.03.2022, 22:48
Nu și-a făcut o carieră în Liga 1, dar a prins contractul vieții în Coreea de Sud. Primește o avere în fiecare lună

Daniel Popa, atacant de 26 de ani care a marcat 6 goluri pentru Chindia Târgoviște în acest sezon, a prins contractul vieții în Coreea de Sud. Popa a semnat cu Daejeon Hana, ocupanta locului 6 din a doua divizie a fotbalului sud-correan, iar salariul pe care îl va încasa lunar este mult peste media din Liga 1.

Daniel Popa, la nivelul celor mai bine plătiți jucători din Liga 1. A prins contractul vieții în Coreea de Sud

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate încă de la jumătatea lunii februarie, Daniel Popa s-a transferat în liga a doua din Coreea de Sud, la Daejeon Hana Citizen, iar conform ultimelor informații sosite din presa sportivă românească, atacantul a prins contractul vieții.
În vârstă de 26 de ani, Daniel Popa a ajuns la Chindia Târgoviște în toamna anului 2020, după trei ani petrecuți la Dinamo. Alături de formația din Târgoviște, Popa a reușit să aibă evoluții constante, iar în totalul de 84 de meciuri jucate s-a remarcat cu 25 de goluri și 7 pase decisive. Doar în această stagiune, el marcase pentru trupa antrenată de Emil Săndoi 6 goluri și reușise 4 pase decisive. Astfel, mulțumită acestor prestații, a reușit să le atragă atenția sud-coreenilor de la Daejeon.
Conform gsp.ro, în divizia secundă a Coreei de Sud, Daniel Popa va avea un salariu care i-ar face invidioși pe majoritatea fotbaliștilor din Liga 1. Atacantul de 26 de ani va fi răsplătit cu suma de 330.000 de euro în primul sezon, adică aproximativ 27.000 de euro lunar. Ca o paralelă, în campionatul României cel mai mare salariu este al lui Runar Sigurjonsson, de la CFR Cluj, care încasează anual 450.000 de euro (n.r. – aproximativ 38.000 de euro pe lună). În schimb, cel mai mare salariu de la FCSB este cel al lui Florin Tănase, respectiv 30.000 de euro pe lună.
Totuși, potrivit sursei deja menționate, Daniel Popa îl va egala pe Sigurjonsson începând cu al doilea sezon pe care îl va juca în Coreea de Sud, deoarece salariul îi va fi mărit la 450.000 de euro anual!

Prima reacție a lui Daniel Popa după ce a semnat cu Daejeon

Sud-coreenii l-au primit cu mult entuziasm pe Daniel Popa și i-au făcut chiar și un clip special de prezentare. De asemenea, atacantul român a transmis și câteva cuvinte în cadrul filmulețului respectiv:

Sper să facem lucruri minunate împreună și să îndeplinim obiectivul clubului. Abia am ieșit din carantină, o să încep pregătirea cu colegii mei și totul va fi OK. Am vorbit cu Aurelian Chițu, mi-a spus lucruri foarte frumoase despre această echipă, mi-a spus că oamenii sunt foarte buni, primitori. O să-i răsplătesc cu jocul meu. Abia aștept să joc primul meu meci aici și să fac suporterii fericiți!”, a transmis Daniel Popa.

Misiunea lui Daniel Popa la Daejon nu va fi deloc una ușoară. Echipa se luptă să promoveze în acest sezon, însă în primele 5 etape a obținut o singură victorie.
Daejon e pe locul 9 din 11 în diviza secundă a fotbalului sud-coreean, iar în acest moment are de recuperat 7 puncte față de liderul Bucheon, care conduce clasamentul cu 13 puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe