Nu vor să stea în același hotel cu Simona Halep și celelalte staruri din tenis! Problemă neașteptată pentru organizatorii Australian Open

Gabriel Eșanu 05.01.2021, 09:25
Nu vor să stea în același hotel cu Simona Halep și celelalte staruri din tenis! Problemă neașteptată pentru organizatorii Australian Open

Australian Open a fost reprogramat din cauza pandemiei de coronavirus și va începe pe 8 februarie. Simona Halep este favorită numărul doi a competiţiei şi aşteaptă startul cu nerăbdare. Doar că organizatorii continuă să se confrunte cu probleme serioase. Trebuie să caute un nou hotel în care jucătorii să fie carantinați, după ce contractul cu Westin Melbourne a fost reziliat. Mai mulți oameni de afaceri dețin apartamente private în luxosul hotel. Și au amenințat că vor merge în instanță dacă jucătorii de tenis vor fi carantinați acolo fără acordul lor.

„Pe noi nu ne-a consultat nimeni în legătură cu acest plan de a carantina jucătorii de tenis. Și este clar că nu poate fi o idee bună. La etajele 12 și 13 sunt foarte mulți rezidenți trecuți de 80 de ani. Nu le putem pune sănătatea în pericol”, a declarat Tony Schiavello, un om de afaceri care deține un apartament în hotelul Westin Melbourne, conform abc.net.

Sunt şi veşti bune pentru Simona Halep! Organizatorii au anunţat că valoarea totală a premiilor rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut

Organizatorii sunt convinși că problema va fi rezolvată în timp util pentru a nu mai apărea încă o reprogramare. Deja există acord cu o serie de hoteluri din Melbourne. Dar va trebui să fie găsite mai multe variante pentru jucători și membrii din staff. Începând cu 15 ianuarie, toți participanții la Australian Open, dar și cei din staff-ul lor, sunt obligați să petreacă două săptămâni în carantină. După perioada de carantinare, Simona Halep va participa la un turneu WTA 500 care va fi organizat tot în complexul de la Melbourne.

Organizatorii Australian Open promit premii neaşteptat de mari pentru ediţia din acest an a turneului. În ciuda pandemiei de coronavirus, vor să păstreze la acelaşi nivel fondul total de premiere. 48,8 milioane de dolari este suma totală pe care o vor încasa jucătorii. Împărţirea se va face diferit, astfel încât jucătorii eliminaţi în primele tururi să primească mai mulţi bani decât anii trecuţi.

La finalul lunii decembrie au fost anunțați capii de serie pentru cele două tablouri, la masculin și feminin. Simona Halep va porni ca favorită numărul 2, în vreme ce cap de serie numărul 1 este Ashleigh Barty. Astfel că românca o poate înfrunta doar în finală pe reprezentanta gazdelor.

Naomi Osaka și Sofia Kenin, jucătoarele care au impresionat în 2020, sunt cap de serie 3, respectiv 4. Una dintre ele ar putea să o înfrunte pe Halep în semifinale la Melbourne. Asta dacă se vor respecta calculele de la startul competiției, programat pentru 8 februarie.

Urmăriți Playsport.ro și pe