Numirea lui Adrian Mutu la națională, contestată de Dănuț Lupu: „Îl respect pe Adi, dar nu are ce să caute”

Olteanu Ștefan 22.12.2021, 07:14

Varianta Adrian Mutu la echipa națională nu este pe placul tuturor oamenilor de fotbal din România, iar Dănuț Lupu s-a grăbit să îl conteste pe fostul selecționer U21. Lupu spune că Adrian Mutu nu are, momentan, pregătirea necesară pentru a antrena prima reprezentativă.

Danuț Lupu nu e de acord cu numirea lui Adrian Mutu la națională

După ce Dan Petrescu a refuzat oferta venită din partea Federației Române de Fotbal, Adrian Mutu a devenit principalul favorit pentru postul de selecționer de la echipa națională.

Părerile în ceea ce îl privește pe Mutu sunt împărțite. Unii oameni de fotbal consideră că este deja pregătit pentru a fi pe banca tehnică a primei reprezentative, în timp ce alții cred că este prea devreme pentru o astfel de provocare.
Printre cei care se opun numirii lui Adrian Mutu se numără și Dănuț Lupu. Fostul mare mijlocaș al lui Dinamo crede că rezultatele obținute de Mutu în ultima perioadă nu îl recomandă pentru postul de selecționer:

La echipa naţională se vorbeşte de Mutu că ar putea prelua. Am tot respectul pentru Adi, dar nu e de echipa naţională, din punctul meu de vedere. Când un antrenor e dat afară de la echipa de club şi tu îl iei la naţională, despre ce vorbim? Însă dacă va fi numit eu o să-l susţin”, a spus Dănuț Lupu, potrivit telekomsport.ro.

Adrian Mutu a fost ultima oară pe banca celor de la FCU Craiova. Acolo a rezistat doar 12 meciuri, înainte de a-i fi reziliat contractul. Trei victorii, trei egaluri și șase înfrângeri, acesta a fost parcursul lui Adrian Mutu din Bănie.

În carieră, Mutu a mai antrenat-o pe FC Voluntari, dar și echipa de rezerve a celor de la Al-Wahda FC Abu Dhabi. De asemenea, el a fost selecționerul naționalei U21 în intervalul ianuarie 2020 – mai 2021.

Adrian Mutu nu e pe placul lui Dănuț Lupu, dar e recomandat de Gică Hagi

În ciuda faptului că nu e pe placul lui Dănuț Lupu, Adrian Mutu are parte și de recomandări importante. Gică Hagi, care a fost primul nume contactat de FRF după plecarea lui Mirel Rădoi, spune că îl vede pe Mutu capabil să fie selecționerul primei reprezentative.
Hagi a avut timp să îl analizeze pe Adrian Mutu în scurta carieră de antrenor a acestuia din urmă și e impresionat de ce a văzut:

Adrian Mutu e un campion. A fost un jucător fantastic. E un antrenor la început. Nu eu decid, dar am văzut personalitate la el. Știe fotbal, cunoaște fotbal. Are experiență, a jucat la nivel înalt. E dedicat, deci mi-a plăcut de el ca antrenor”, a spus Gică Hagi, după Dinamo – Farul 0-2.

S-a terminat telenovela Dan Petrescu la echipa națională. Mesajul clar că antrenorul va continua la CFR Cluj.