O altă fostă campioană din Liga 1 și-a cerut insolvența în instanță. Ce urmează pentru clubul aflat aproape de desființare

Giosanu Catinca / 13.07.2021, 23:05
O altă fostă campioană din Liga 1 și-a cerut insolvența în instanță. Ce urmează pentru clubul aflat aproape de desființare

O altă fostă campioană din Liga 1 și-a cerut insolvența în instanță. Vestea i-a luat prin surprindere pe suporteri. Ce urmează pentru clubul aflat aproape de desființare?

O altă fostă campioană din Liga 1 și-a cerut insolvența în instanță

Situația de la Astra se agravează cu fiecare zi ce trece, după ce clubul din Giurgiu a retrogradat în Liga 2. Formația ajunsă în liga secundă a fost depunctată din nou și a primit interdicție la transferuri. Prin urmare, riscă retrogradarea în Liga a 3-a. Și de parcă nu era de ajuns, alb-negrii și-au cerut insolvența în instanță.

Echipa din Giurgiu a fost campioana României în sezonul 2015-2016, primul cu sistem play-off – play-out, Cupa României, în sezonul 2013-2014 şi Supercupa României, în 2014 şi 2016. Acum însă, fosta campioană nu știe nici măcar dacă va începe noul sezon.

Degringolada de la Astra Giurgiu e și o consecință a problemelor financiare care au sufocat clubul în ultimele luni. Dani Coman, președintele echipei, a recunoscut, la un moment dat, existența restanțelor financiare, dar i-a îndeamnat pe jucători la calm.

Ce urmează pentru clubul aflat aproape de desființare

În urmă cu puțin timp, Astra a cerut la Tribunal intrarea în insolvență, lucru la care au apelat și cei de la Dinamo. S-a ajuns în această situație, tocmai pentru că aceasta este singura cale prin care echipa care a câștigat Liga 1 în 2016 să poată începe campionatul și să evite falimentul. O altă soluție pentru  reeșalonarea și împuținarea datoriilor nu a fost identificată momentan.

Până la momentul în care va intra în insolvență, Astra are de suferit pe plan sportiv. Și asta, tot din cauza datoriilor. Echipa a fost depunctată deja de două ori, din cauza restanțelor pe care le are față de fostul antrenor interimar Alexandru Radu. Și fotbalistul Andrei Trușescu (22 de ani) are neplăți salariale.

În cazul în care nu își va achita datoriile până pe 21 iulie, formația din Giurgiu va mai pierde puncte. Dacă totuși își va îndeplini obligațiile, Astra va începe Liga 2 cu -4 puncte.

Cât despre patronul Astrei Giurgiu, acesta a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani. Cu toate acestea, bărbatul va mai sta ceva timp după gratii. Tribunalul Constanța a judecat luni contestația făcută de procurorii DNA. În cele din urmă, instanța a amânat eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae din Penitenciarul Poarta Albă pentru 23 iulie.