O lasă pe FC Barcelona și semnează cu Manchester United, după ce a fost sunat de Erik ten Hag! Catalanii și-au dat deja acordul pentru transfer

Olteanu Ștefan / 28.05.2022, 16:00
O lasă pe FC Barcelona și semnează cu Manchester United, după ce a fost sunat de Erik ten Hag! Catalanii și-au dat deja acordul pentru transfer

FC Barcelona și Manchester United sunt pe cale să realizeze o primă mutare spectaculoasă pe piața transferurilor, după ce antrenorul Erik ten Hag l-ar fi sunat personal pe un jucător al echipei catalane. Este vorba despre mijlocașul Frenkie de Jong (25 de ani), care a mai colaborat cu tehnicianul olandez și la Ajax Amsterdam.

FC Barcelona și Manchester United s-au înțeles pentru un super transfer. Erik ten Hag l-a sunat personal pe Frenkie de Jong

Frenkie de Jong a semnat cu FC Barcelona în vara anului 2019, când a fost cumpărat de la Ajax Amsterdam pentru 86.000.000 de euro, însă în următoarea fereastră de transferuri ar putea să facă pasul la Manchester United, unde e dorit de Erik ten Hag, fostul său antrenor.

Potrivit jurnalistului Oriol Domenech, care e citat de Mundo Deportivo, Erik ten Hag l-a sunat deja de mai multe ori pe Frenkie de Jong pentru a-l convinge să i se alăture proiectului de pe Old Traford. Inițial, mijlocașul ar fi refuzat mutarea, preferând să rămână pe Camp Nou și să evolueze în Champions League. Însă, ulterior, fostul său tehnician ar fi reușit să îl convingă și acum mutarea are șanse mult mai mari să se materializeze.

Erik ten Hag și Frenkie de Jong au avut o relație foarte strânsă încă din perioada Ajax Amsterdam, iar mijlocașul este una dintre piesele de bază în jurul căruia antrenorul vrea să o reconstruiască pe Manchester United.

Conform sursei deja menționate, Barcelona și Manchester United ar fi deja înțelese asupra tranzacției. Iar în acest moment, singurul lucru de care este nevoie pentru ca transferul să se parefeze este acordul lui Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong a fost o piesă importantă în „unsprezecele” lui Xavi

În sezonul recent încheiat, Frenkie de Jong a evoluat nu mai puțin de 46 de meciuri în tricoul Barcelonei. El s-a făcut remarcat cu patru goluri și cinci pase decisive.
Cota sa de piață este de 70.000.000 de euro, potrivit Transfermarkt. El este al doilea cel mai valoros fotbalist din lotul lui Xavi, după Pedri, care are o cotă de 80.000.000 de euro.

Încă din luna februarie, Xavi a fost chestionat cu privire la posibila plecare a lui Frenkie de Jong. Tehnicianul a spus că și-ar dori să se poată baza în continuare pe fotbalist, însă a recunoscut că acesta ar putea fi vândut din cauza situației financiare a clubului.

Am spus de multe ori că Frenkie este foarte important pentru noi. Este un jucător cheie. Cu toate acestea, mai este și situația financiară a clubului și totul depinde de asta. Nu ma refer aici doar la Frenkie, ci în general”, declara Xavi, în cadrul unei conferințe de presă.

Tocmai acest lucru este evidențiat și în materialul publicat de Mundo Deportivo. Ziariștii spanioli susțin că „vânzarea mijlocașului olandez ar permite aducerea unei sume importante de bani, care ar echilibra conturile clubului”.

De asemenea, din banii obținuți, catalanii ar putea realiza și câteva transferuri pentru a se întări pe alte posturi deficitare.

40 de selecții are Frenkie de Jong în prima reprezentativă a Olandei, pentru care a marcat și un gol.

Haos la Barcelona! Laporta, atac frontal la preferatul lui Xavi. „Are oferta pe masă! Nu mai repetăm aceleași greșeli”. Cine ezită să semneze noul contract.