O nouă arenă se va construi la Craiova. Va costa mai mult decât stadionul “Ion Oblemenco”

Ioan Valentin Oprea 25.03.2023, 17:20
O nouă arenă se va construi la Craiova. Va costa mai mult decât stadionul “Ion Oblemenco”

O nouă arenă e pe cale să fie construită în Bănie. Studiul de fezabilitate a fost deja aprobat, iar investiţia totală va ajunge la 75 de milioane de euro. Noua arenă va fi destinată ciclismului şi atletismului.

Stadionul „Tineretului” din Craiova va urma să fie demolat. În locul său, va fi construit primul velodrom acoperit din România. Noua arenă va avea o capacitate de 6000 de locuri şi va costa mai mult decât stadionul „Ion Oblemenco”, pentru care s-au investit aproape 55 de milioane de euro.

Vor fi omologate internaţional

Pe lângă velodrom, complexul sportiv va dispune şi de o sală de atletism. Atât velodromul, cât şi sala de atletism vor fi construite la standarde intenaţionale şi vor putea găzdui competiţii de nivel înalt.

Se doreşte realizarea unei clădiri multifuncţionale care să cuprindă arenă de atletism şi velodrom, omologată în vederea desfăşurării de competiţii internaţionale pentru atletism şi ciclism, investiţie modernă şi utilă comunităţii locale. Construcţia acestui complex sportiv la standarde internaţionale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinaţie sportivă internaţională”, se arată în referatul întocmit de Direcţia Tehnică din cadrul Consilului Judeţean Dolj şi citat de publicaţia Gazeta de Sud.

Stadionul Tineretului, inaugurat de Carol al II-lea

Stadionul „Tineretului” urma să celebreze 90 de ani de istorie. Acesta a fost inaugurat în 1933, după ce lucrările au durat nu mai puţin de 11 ani. La inaugurarea sa a participat şi regele Carol al II-lea, stadionul purtând, de altfel, la început numele acestuia.

Universitatea Craiova a jucat la înfiinţare pe „Tineretului” şi s-a mutat de aici abia în 1967.

Sursa foto: republicaoltenia.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe