O nouă dezamăgire pe Emma Răducanu. Sportiva cu origini române a fost eliminată din Australia

Bordei Radu 18.01.2023, 16:48
O nouă dezamăgire pe Emma Răducanu. Sportiva cu origini române a fost eliminată din Australia

Emma Răducanu încă nu își regăsește forma care a făcut-o să intre în istorie la US Open, în urmă cu doi ani. De atunci, însă, sportiva britanică nu a mai reușit nicio performanță notabilă. Nici startul lui 2023 nu a adus rezultatele dorite.

Emma Răducanu, out de la Australian Open. „Cel mai bun joc de la victoria ei la US Open”

A fost un duel frumos al tinerelor talente din tenisul feminin. Emma Răducanu (20 de ani) a avut-o în față pe noua vedetă a tenisului american, puștoaica de 18 ani Coco Gauff. Sportiva de peste ocean este într-o formă deosebită și a arătat asta și la meciul cu Emma. Sportiva cu origini din România a pierdut primul set destul de clar, cu 6-3, dar și-a revenit în partea a doua.

În partea a doua dramatismul a crescut, după ce și britanica și-a ridicat nivelul jocului. Răducanu a forțat să împingă meciul în setul decisiv, a avut două mingi de set, dar până la urmă a cedat și americanca s-a impus cu 7-6.

Suporterii britanicei nu s-au supărat și au încurajat-o pe Emma, mai ales că aceasta a arătat un nivel mai ridicat decât în ultima perioadă. „Este cel mai bun joc de la triumful la US Open” au punctat suporterii, pe rețelele de socializare. Și fostul mare tenismen Tim Henman a remarcat jocul Emmei și știe ce trebuie să facă aceasta pentru a reveni în top.

Trebuie să joace mai multe meciuri, să participe la mai multe turnee, să acumulee mai multă experiență. Am văzut că acum a rezistat în dueluri mai lungi, pe unele chiar le-a câștigat. Este un semn bun, când va avea condiția fizică să reziste la astfel de dueluri, atunci va câștiga meciurile importante a comentat Henman la Eurosport

Irina Begu, singura jucătoare din România calificată la Australian Open

Australian Open 2023 nu a fost un turneu norocos pentru România. Jaqeueline Cristian a părăsit prima competiția, fiind învinsă de Jessica Pegula, 0-6, 1-6. Aceeași soartă a avut-o și Ana Bogdan, care a cedat în trei seturi contra Annei Bondar, scor 2-6, 6-2, 3-6.

Marți, 17 ianuarie, Sorana Cîrstea a părăsit și ea Australian Open 2023, tot în primul tur, la capătul unui meci dramatic cu Yulia Putiențeva, scor 6-2, 4-6, 3-6.

Singura care a venit cu o veste bună a fost Irina Begu. Miercuri, 18 ianuarie, favorita numărul 27 de la Australian Open și ocupanta locului 30 mondial s-a impus cu greu în fața lui Elizabeth Mandlik, din SUA, pe care a învins-o în trei seturi, scor 3-6, 7-6(1), 6-2, după două ore și 38 de minute.

Irina Begu va evolua în runda următoare cu Laura Siegemund (34 de ani – 158 WTA).

Urmăriți Playsport.ro și pe