O nouă forță e gata să se nască în Liga 1. Negocieri avansate pentru preluarea echipei cu doi oameni de afaceri importanți

Octavian Vasilescu / 27.04.2022, 16:40
O nouă forță e gata să se nască în Liga 1. Negocieri avansate pentru preluarea echipei cu doi oameni de afaceri importanți

UTA Arad ar putea intra într-o nouă eră în perioada următoarea. Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica (57 de ani), a vorbit despre transformarea „Bătrânei Doamne”.

MM Stoica spune că ar fi excelent pentru Liga 1 ca UTA să devină o forță și să se bată la campionat. Oamenii de afaceri Simion Apreutese şi Cătălin Juncan conduc grupul de investitori care ar fi gata să preia UTA, iar recent au emis și un comunicat de presă în acest sens.

MM Stoica laudă UTA

David Miculescu (20 de ani) a semnat un nou contract cu UTA, deși era curtat de FCSB, iar Mihai Stoica a fost impresionat de acest lucru:

Probabil că a primit o mare mărire la salariu. Probabil că acolo se pregăteşte să se facă o mare echipă, ce citesc şi eu prin presă, că se pare că va fi un proiect grandios.

Ar fi excelent să mai fie o forţă în fotbalul românesc. M-a surprins (n.r. că Miculescu şi-a prelungit contractul), pentru că un jucător la vârsta lui, care intra în ultimele 12 luni de contract, cu un tată fost jucător care ştie să administreze situaţia foarte bine, putea să câştige foarte mulţi bani.

Dar este extrem de important, din punct de vedere fotbalistic şi uman, faptul că a ales să continue la UTA. Asta înseamnă că pune pe primul loc performanţa sportivă şi mediul în care se află, pentru că şi el dator UTA-ei. Şi e mare lucru”, a spus Mihai Stoica, conform Orange Sport.

UTA a apărut în 1945 și are la activ 6 titluri de campioană în Liga 1. CFR Cluj a depășit-o în sezonul trecut în clasamentul all-time al campionatului, după ce a cucerit titlul cu numărul 7.

Clasament play-out

UTA se află pe locul 4 în play-out, cu 29 de puncte. Victoria cu Chindia Târgoviște din runda precedentă a scos echipa din hora retrogradării.

  1. Rapid – 38 pct
  2. FC Botoșani – 35 pct.
  3. Sepsi OSK – 33 pct
  4. UTA – 29 pct.
  5. U Craiova 1948 – 28 pct.
  6. CS Mioveni – 28 pct.
  7. Chindia Târgoviște – 22 pct.
  8. Dinamo – 13 pct.
  9. Academica Clinceni – minus 5 pct.
  10. Gaz Metan Mediaș – minus 29 pct.