O nouă trădare în Germania. Pleacă de la Dortmund să semneze cu rivalii de la Bayern Munchen

Bogdan Solomon 08.06.2023, 13:28
O nouă trădare în Germania. Pleacă de la Dortmund să semneze cu rivalii de la Bayern Munchen

Perioada de mercato din această vară este marcată de o nouă trădare în campionatul Germaniei. Un star al Borussiei Dortmund a bătut palma cu rivalii de la Bayern Munchen.

Încă o trădare în Bundesliga. Îi spune adio Borussiei Dortmund pentru rivala Bayern Munchen

Concret, Raphael Guerreiro va ajunge pe „Allianz Arena” din postura de jucător liber de contract, în contextul în care înțelegerea cu vicecampioana va expira la finalul lunii iunie. Cunoscutul jurnalist Fabrizio Romano a dezvăluit că vizita medicală a fost deja programată, iar după efectuarea ei va fi semnat și contractul.

Cotat la 20 de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, fundașul portughez a evoluat timp de șapte ani la Dortmund, cu un total de 224 de meciuri, 40 de goluri și 50 de pase decisive. În stagiunea recent încheiată a marcat de 4 ori și a reușit să furnizeze 12 assist-uri.

De serviciile sale s-ar fi arătat interesată și Atletico Madrid, care încearcă să-și acopere flancul stâng al apărării pentru eventualitatea în care se va despărți de Yannick Carrasco, aflat pe lista Barcelonei. Oferta făcută de trupa lui Diego Simeone nu l-ar fi mulțumit deloc pe Guerreiro.

Bayern Munchen, gata să plătească 100 de milioane de euro în această perioadă de mercato

De altfel, Bayern Munchen pregătește mutări extrem de spectaculoase în această perioadă. Preşedintele Herbert Hainer a dezvăluit suma maximă care ar putea fi achitată pentru transferul unui jucător de top, inclusiv din Premier League: 100 de milioane de euro.

Ținta principală ar fi Declan Rice de la West Ham, dar pe urmele sale se mai află Liverpool, Arsenal, precum şi Chelsea, unde a început fotbalul, la nivel de juniori. În sezonul care tocmai s-a încheiat a bifat 45 de meciuri oficiale pentru „ciocănari”, a marcat 4 goluri și a oferit tot atâtea pase decisive.

Având în vedere prețul, 100 de milioane de euro, transferul mijlocașului defensiv englez la Bayern Munchen ar stabili un nou record. Cea mai costisitoare achiziție a momentului este reprezentată de Lucas Hernandez, în schimbul căruia Atletico Madrid a primit 80 de milioane de euro.

„Din punct de vedere economic noi suntem foarte bine poziţionaţi şi avem ţinte mari. Prin urmare răspunsul este: Da, noi am putea cheltui peste 100 de milioane de euro, dar vom discuta asta intens.

Până la urmă, candidaţii trebuie să se potrivească la Bayern. Dar dacă vrem pe cineva, Bayern poate lua un jucător din Premier League. Suntem un club foarte bun, un club foarte respectat”, a declarat oficialul bavarezilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe