O nouă victorie pentru Dorin Șerdean. Instanța a dispus repunerea sa în funcția de președinte și plata salariilor restante la zi! „E dreptul meu, o reparație morală”

Cătălin Mureșanu / 12.03.2022, 22:40

Dorin Șerdean a raportat o nouă victorie și, după ce a reușit să devină administratorul firmei Lotus, acționarul majoritar  (72%) al SC Dinamo 1948 SA, sâmbătă, a câștigat și procesul prin care a cerut repunerea în funcția de președinte al clubului. 

„În cazul meu este vorba de o chestiune de onoare, de principiu. E dreptul meu, o reparație morală”

La jumătatea anului trecut, Dorin Șerdean s-a adresat Tribunalului  București și a solicitat repunerea în funcția de președinte.

Sâmbătă, instanță i-a dat câștig de cauză, astfel că Dinamo trebuie să-i achite salariile restante. Administratorul judiciar are drept de recurs, însă, până atunci, fostul președinte trebuie trecut în tabelul creditorilor cu toate salariile de la data în care a devenit președintele clubului, august 2020. 

Din informațiile PlaySport.ro, Șerdean ar fi avut un salariu de 2000 euro lunar.  

„În cazul meu este vorba de o chestiune de onoare, de principiu. E dreptul meu, o reparație morală, pentru că ce s-a întâmplat nu a fost nici corect și nici legal. Vreau să iasă la lumină nedreptatea. Am fost dat afară pentru abateri grave, cum pot sta eu cu această pată… „abateri grave”, care sunt, domnule, abaterile grave? „Fiat iustitia, et pereat mundus” – (n.r. să se facă dreptate, ca să nu piară lumea)”, a spus Dorin Șerdean, într-un interviu acordat PlaySport.ro, în vara anului trecut.

Sâmbătă, după mai multe termene, pe 11 martie, Șerdean este repus în funcție și SC Dinamo 1948 SA trebuie să-i redea drepturile, salariile restante, o  nouă sarcină în „planul de reorganizare” al societății, plus cheltuielile de judecată, în valoare de 12.000 lei. 

SC Dinamo 1948 SA, prin administratorul judiciar – RTZ Partners, are drept de apel, însă, conform surselor noastre, până atunci, este obligată să pună în aplicare decizia instanței, apoi, printr-un eventual succes, își poate recupera cheltuielile. 

Ce a dispus Tribunalul BUCUREȘTI

Solutia pe scurt:

Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 146/21.01.2021 emisa de parata. Dispune reintegrarea reclamantului in functia si postul detinut anterior concedierii. Obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egala cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si pana la reintegrarea efectiva. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 12000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a.

Pronuntata azi, 11.03.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.
Document: Hotarâre    11.03.2022