Oamenii periculoși care devin o amenințare pentru David Popovici: „Acești indivizi trebuie evitați”

Giosanu Catinca 30.09.2022, 21:02
Oamenii periculoși care devin o amenințare pentru David Popovici: „Acești indivizi trebuie evitați”

David Popovici a uimit întreaga omenire cu performanțele sale. Sportivul a devenit dublu campion mondial la natație și dublu campion european de seniori la doar șaptesprezece ani. Tânărul a recunoscut că nu are timp să meargă în vacanțe în timpul verii, dar nu regretă nimic.

Înnotătorul român a primit câteva sfaturi de la Costin Dămășaru, doctor în psihologie și creatorul unor tehnici revoluționare de antrenare a ceierului.

David Popovici, în pericol

Costin Dămășaru a vorbit pe larg despre fenomenul David Popovici. El a transmis că sportivul legitimat la Dinamo a fost foarte expus înainte de a deveni major, dar are încredere că el nu se va lăsa afecta din punct de vedere psihic și nici nu crede că și-o poate lua în cap pentru că a câștigat sume colosale în urma performanțelor bifate.

Omul e un fenomen, un tip foarte puternic. Este important să aibă filtre și să se ferească de dobitoci, de cretini. Pentru că sunt indivizi care vor să capitalizeze de pe urma succesului său. Se numesc energofagi, se hrănesc cu energia lui, cu imaginea lui și cu starea lui de bine.”, a afirmat Costin Dămășaru, conform sport.ro.

„Acești indivizi trebuie evitați”

Același medic a declarat că părinții lui David Popovici s-au comportat exemplar în ceea ce privește cariera tânărului sportiv.

Tot respectul pentru el și pentru cei care l-au îndrumat! Este un exemplu fascinant, demn de urmat, de ce poate să aducă munca susținută, disciplina și strategia. El a avut o strategie. Nu a fost ca un tractor, cum se spunea despre Bănel Nicoliță, parcă Dinu a zis-o. Contează foarte mult strategia. Ok, alergi nu știu câți kilometri pe meci, dar dacă alergi ca nebunul, ce faci?

E important să-ți dozezi resursele. Și este foarte important ca echipa să fie un tot unitar. Creierele să se conecteze. Grecii antici o știau. E un concept, sincronizare neuronală se numește. Asta fac marile echipe. Jocurile se câștigă la antrenamente și în vestiar. Când te duci pe teren, doar implementezi strategia, nu trebuie să te ia nimic prin surprindere. Nu există în sportul profesionist să lași ceva la voia întâmplării.”, a mai spus Costin Dămășaru.

”Are o familie foarte puternică”

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, au avut grijă să verifice întotdeauna medicamentele și suplimentele pe care le lua înotătorul român. Medicul apreciază eforturile pe care le-a depus familia sportivului.

E un tânăr foarte tare, cu capul pe umeri, e super ok. Clar are o familie foarte puternică, iar aceasta îl ajută și are grijă de el.”, a completat specialistul.