Nici nu vrea să audă de David Popovici. Noua campioană mondială a României a refuzat comparația cu tânărul înotător

Olteanu Ștefan 27.09.2022, 12:14
Nici nu vrea să audă de David Popovici. Noua campioană mondială a României a refuzat comparația cu tânărul înotător

Simona Radiș, noua campioană mondială a României din proba de dublu vâsle feminin, în care a făcut echipă cu Ancuța Bodnar, a revenit în țară și a refuzat comparația cu David Popovici. Subiectul tânărului înotător a fost adus în discuție de Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj.

„Eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc!”. Cum a reacționat noua campioană mondială a României când a fost comparată cu David Popovici

Simona Radiș, noua campioană mondială a României, nu a fost tocmai încântată în momentul în care, la revenirea în țară, Elisabeta Lipă a comparat-o cu David Popovici.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au făcut din nou senzație pentru țara noastră și la Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, au obținut medalia de aur în proba de de dublu vâsle feminin. Astfel, ele și-au completat palmaresul impresionant, care cuprindea deja titlul olimpic şi cel european în această probă.

În total, delegația României s-a întors de la Racice cu 4 medalii de aur:

  • Ionela Cozmiuc – în proba de simplu vâsle feminin categorie uşoară
  • Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan – dublu rame masculin
  • Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar – dublu vâsle feminin
  • Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu – 8+1 feminin

La revenirea în țară, cu ocazia conferinței de presă care a avut loc la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj, a comparat-o pe Simona Radiș cu David Popovici:

„Cu câţi sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului pentru că vorbim tot de apă”.

La scurt timp a venit și replica sportivei:

„Eu sunt Simona Radiș, îmi păstrez numele! Mai mult decât David Popovici al apei eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc!”.

Simona Radiș, pe aeroportul Henri Coandă. Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Canotaj
Simona Radiș, pe aeroportul Henri Coandă. Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Canotaj

Cum comentează medialia de aur obținută la Racice

În continuare, Simona Radiș a venit cu o completare la declarația precedentă. Sportiva este convinsă că numele pe care și l-a creat în canotaj nu are nevoie de vreo comparație cu un alt sportiv pentru a fi cunoscut la scară mondială:

„Sunt convinsă că toată lumea canotajului mondial știe de mine. Fenomene sunt și continuă să apară. Nu suntem doar noi, ci toți sportivii care reușesc să cucerească medalii”, a adăugat Simona Radiș.

Referitor la performanța uriașă pe care a obținut-o alături de Ancuța Bodnar, Radiș a transmis:

„Mi-am dorit mult și mă bucur că mi-am îndeplinit visul. Îmi doresc ca cineva să vină din urmă și să bată aceste rezultate. Așa mă va împinge și pe mine să mă autodepășesc. Trebuie să urmeze și alte medalii. Așa cum lumea ne spune la fiecare campionat internațional, suntem de neoprit și de neînvins”, a declarat Simona Radiș, referitor la medaliile de aur pe care le-a cucerit în proba de dublu vâsle feminin, la Olimpiadă, Europene și Mondiale.

În schimb, Ancuța Bodnar a declarat că a primit cel mai frumos cadou pe care îl putea visa. Chiar în ziua cursei finale, duminică, 25 septembrie, ea a împlinit 24 de ani.

„Simona mi-a spus la mulți ani înainte și după cursă. A fost cea mai frumoasă zi de naștere. Am găsit și am avut cu mine bănuțul norocos. Ne-am dorit foarte mult să avem palmares complet. acum îl avem”.