Obiceiul de la care familia generalului Anghel Iordănescu nu se abate niciodată. „Nu există carne în alimentația noastră până de Crăciun”, spune fiica fostului antrenor

Autor: Păsat Ana Maria / 13.12.2021, 20:57
Obiceiul de la care familia generalului Anghel Iordănescu nu se abate niciodată. „Nu există carne în alimentația noastră până de Crăciun”, spune fiica fostului antrenor

Maria Iordănescu a mărturisit pentru impact.ro că familia sa este extrem de unită și că toți membrii acesteia obișnuiesc să fie împreună în prima zi a Crăciunului. Mai mult, părinții săi i-au învățat de mici să fie credincioși și toți merg la biserică, împreună, atunci când timpul le permite să se reunească. Iar când vine vorba de ținutul postului, înaintea unei sărbători mari, ei bine, nimeni nu se abate de la acesta.

La cei 71 de ani, fostul antrenor al echipei naționale a României se poate lăuda că are o familie model, formată din patru copii – Edward (43 ani), Andrei (28 ani), Alex (27 ani) și Maria (25 ani) și soția sa, Valeria, care-i este alături de aproape 50 de ani. Edi și Andrei sunt căsătoriți și au trei, respectiv, un copil, iar Maria s-a cununat și ea civil vara trecută. Generalul are o familie extrem de unită, după cum mărturisește chiar fiica sa, Maria. Iar de sărbători, toți copiii săi, inclusiv soțiile băieților și soțul fiicei, precum și cei trei nepoței ai acestuia, sunt prezenți la casa părinților, unde sărbătoresc Crăciunul.

Sărbătorile le petrecem întotdeauna în familie, nu există excepție de la regulă, prima zi de Crăciun luăm toți masa împreună, și la mine și la familia soțului. Și până să fie soțul meu, tot așa făceam, prima parte a zilei eram în familie la mine, unde ne strângem cu toții, apoi la el, să mulțumim ambele familii. Așa cum și eu am părinți, și el are”, a mărturisit Maria Iordănescu pentru impact.ro.

Fără carne și lactate în alimentație

Până să se întâlnească și să se așeze în jurul mesei îmbelșugate, de a cărei pregătire se ocupă soția fostului antrenor, Maria Iordănescu și toți ceilalți țin post. Nimeni nu consumă carne și nici lactate, până atunci.

Până la Crăciun nu există carne în alimentația noastră, pentru că ținem post. Nicio formă de carne și lactate”, ne-a mai spus fiica Generalului.

Aceasta nu a ascuns faptul că încă nu-i o gospodină desăvârșită, dar pe viitor are în plan să respecte tradiția familiei și să facă sarmale la fel de bune, ca la mama acasă.

Nu vreau să mă laud, pentru că nu-i cazul, încă nu gătesc, trebuie să învăț tradiția sarmalelor, să preiau rețeta familiei și să mă implic mai mult, dar nu am avut timp… Nu mă simt încă mutată la casa mea, nu am simțit încă presiune din punctul ăsta de vedere”, a completat aceasta.

Când va fi Generalul din nou bunic

Maria, singura fiică a generalului Anghel Iordănescu, s-a cununat civil la jumătatea lunii septembrie cu Teodor Măgureanu („Teddy”), iar martori i-au fost Gigi Becali și soția acestuia. Din cauza pandemiei, cei doi tineri căsătoriți au decis să amâne nunta cu un an, mai ales că aceștia își doresc ca la acest eveniment important din viața lor să le fie aproape nu doar familiile lor, ci și toți prietenii pe care-i au. Maria Iordănescu a mărturisit pentru impact.ro că încă nu au stabilit data și nici nu au făcut rezervare la vreun local, dar că foarte probabil ca evenimentul să aibă loc în luna iunie sau iulie a anului 2022. Tot ea ne-a mai spus că încă nu are în plan să devină mamă.

Abia ce ne-am căsătorit, așteptăm să facem și nunta, să mai petrecem și noi timp împreună în doi. Bebelușul va veni când o vrea Dumnezeu, dar noi nu ne-am plănuit să se întâmple acest lucru prea devreme”, a completat aceasta.

Are trei nepoței de la fiul cel mare

Deși are trei nepoței de la fiul cel mare, Edi Iordănescu, titratul antrenor a devenit, recent, din nou bunic. Andrei, unul dintre cei trei fii ai săi, a anunțat vestea cea mare, că e tată de fată, pe pagina sa de socializare, iar venirea pe lume a fiicei lui a fost un adevărat cadou de ziua sa de naștere. Pentru micuță s-a ales un nume special, Xenia.