Obsedat de recorduri. Cristiano Ronaldo are un ultim obiectiv major înainte de retragere

Bădulescu Silvian / 27.11.2021, 17:58
Obsedat de recorduri. Cristiano Ronaldo are un ultim obiectiv major înainte de retragere

Cristiano Ronaldo este considerat de mulți oameni din lumea fotbalului cel mai bun jucător din istorie. Cifrele atinse de către acesta, precum și trofeele cucerite de-a lungul timpului reprezintă argumente solide în favoarea lusitanului. Totuși, înainte de retragere, el mai are un obiectiv major.

„Are o singură ambiție”

Fotbalistul legitimat la Manchester United este încă unul dintre cei mai buni ai planetei, în ciuda faptului că are 36 de ani. Lusitanul este un adevărat exemplu pentru coechipieri, dar și pentru adversari, pentru etica de muncă pe care o are. Chiar dacă are peste 30 de trofee majore câștigate la nivel colectiv, precum și zeci de disctinții individuale, el se antrenează ca în tinerețe pentru a-și atinge ultima obsesie.

Înainte de a-și agăța ghetele-n cui, el mai are un obiectiv major. Balonul de Aur urmează să fie decernat zilele următoare, iar acesta se află printre cei 30 de nominalizați.

Conform unei declarații în Mundo Deportivo, redactorul șef al revistei France Football a dezvăluit care este obiectivul lui CR7.

În ceea ce-l privește pe Cristiano Ronaldo, acesta are o singură ambiție: vrea să-și încheie cariera cu mai multe Baloane de Aur decât Messi. Știu asta pentru că mi-a spus-o chiar el” a declarat Pascal Ferre.

Totuși, Ronaldo nu este printre favoriții din acest an. Lionel Messi, Robert Lewandowski sau Karim Benzema sunt cotați cu șanse mai mari decât cel care are cinci astfel de trofee individuale.

„Câștigătorul Balonului de Aur este un mare secret”

Acesta este cel mai prestigios trofeu individual din fotbal. De fiecare dată, cel care ridică acest trofeu deasupra capului este considerat cel mai bun jucător din lume în anul respectiv. Publicațiile sportive, casele de pariuri sau suporterii mereu vehiculează pe baza celui care urmează să-și adjudece acest trofeu.

Totuși, cei care decid soarta prestigioasei „mingi aurii” sunt 180 de jurnaliști sportivi de pe glob. În ultimii ani, această modalitate de votare a fost aspru criticată, prin prisma subiectivității.

Avem multă grijă. Câștigătorul Balonului de Aur este un mare secret. Nu cred că există o astfel de situație în sport. Luka Modric a plâns ca un copil atunci când l-am sunat să îi spun” a dezvăluit același Pascal Ferre.

Lionel Messi a câștigat șase Baloane de Aur, cele mai multe din istorie. Este urmat de rivalul Cristiano Ronaldo, cu cinci. În urma celor doi fotbaliști care și-au împărțit scena fotbalistică în ultimii 15 ani sunt Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten, cu trei.

Urmează Beckenbauer, Ronaldo, di Stefano, Kevin Keegan sau Karl-Heinz Rummenigge, cu câte două distincții. Mai apoi, sunt alți 15 jucători care au câștigat trofeul o singură dată.