Ofertă din Liga I pentru Mirel Rădoi. Clubul care și-a arătat interesul pentru selecționerul României

Olteanu Ștefan / 13.10.2021, 20:44

La doar câteva zile după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională, pe numele său a venit și o primă ofertă din Liga I. FC Botoșani s-a grăbit să îi facă public o propunere selecționerului. Valeriu Iftime, care finanțează echipa moldoveană, a spus că îl așteaptă cu brațele deschise pe Rădoi.

A venit prima ofertă din Liga I pentru Mirel Rădoi: „Sunt absolut convins că ar putea face performanță!”

Pe numele lui Mirel Rădoi a sosit o primă ofertă din Liga I, la doar două zile după ce antrenorul și-a anunțat plecarea de pe banca echipei naționale.
Mirel Rădoi va mai ocupa funcția de selecționer la duelurile România – Islanda și Liechetenstein – România, programate pe 11 noiembrie, respectiv 14 noiembrie 2021. Acestea vor fi ultimele partide din campania de calificări pentru Mondialul din 2022. Ulterior, contractul lui Mirel Rădoi cu Federația Română de Fotbal va ajunge la final și selecționerul nu și-a arătat disponibilitatea de a semna prelungirea. În acest context, pe numele lui Rădoi a venit o propunere din Liga I.
Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, e convins că ar face performanță cu Mirel Rădoi pe bancă. Totuși, mutarea nu se poate realiza acum. Pe banca tehnică a moldovenilor se află Marius Croitoru, care are în continuare parte de toată încrederea patronului:

Croitoru este antrenorul meu, am totul pus la punct cu el, dar dacă odată nu aş avea antrenor, aş face toate demersurile posibile să-l aduc pe Rădoi la Botoşani. Pe el, pe Mutu, că eu cred foarte mult în antrenorii ăştia şi sunt absolut convins că aş putea face performanţă cu antrenorii ăştia la Botosani.
Dar, în momentul ăsta, nu se pune problema că acum am un antrenor foarte bun, poate chiar mai bun”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit as.ro.

Mirel Rădoi, deschis să accepte o ofertă din Liga I

Tot la conferința de presă la care și-a anunțat plecarea de la națională, Mirel Rădoi a spus că este deschis ofertelor din Liga I. Totuși, selecționerul a pus o condiție importantă pentru a prelua o echipă din România:

O echipă de club mă atrage mai mult. Procesul zilnic e foarte important, să dezvolţi jucătorii. Îmi pare rău că nu pot sta mai mult cu jucătorii, să le explic mai multe. Lucrurile astea le pot îndrepta zi de zi.
Şi în România, da (n.r. – ar accepta o ofertă). Dacă nu vor să mă dea afară după trei luni, cu siguranţă!
Pentru un joc spectaculos, ai nevoie de timp, pentru a juca ce doreşti. Ai nevoie de o perioadă mai lungă, e greu de realizat în România, dar sunt cluburi care încep să aibă răbdare”, a spus Mirel Rădoi, la ultima conferință de presă.

FCSB este singura echipă din Liga I pe care a mai antrenat-o Mirel Rădoi. El a fost pe banca tehnică a roș-albaștrilor în perioada iunie – noiembrie 2015.
Din anul 2018, Mirel Rădoi a început colaborarea cu Federația Română de Fotbal.

Cornel Dinu nu-l iartă pe Mirel Rădoi: „Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj. Joacă la două capete. I-am admirat slimul de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul”.