Ofertă fabuloasă refuzată de Victor Pițurcă. Fostul selecționer a explicat de ce nu se întoarce în fotbal

Bădulescu Silvian / 11.11.2021, 12:09
Ofertă fabuloasă refuzată de Victor Pițurcă. Fostul selecționer a explicat de ce nu se întoarce în fotbal

Victor Pițurcă nu a mai antrenat din ianuarie 2020. Atunci, acesta și-a prezentat demisia de la CS Universitatea Craiova. Liber de contract, nu se grăbește să semneze cu vreo echipă, dacă aceasta nu are un obiectiv măreț sau un proiect serios.

„Vreți să câștigați campionatul? Nu? Atunci, cautați-vă alt antrenor”

Fostul atacant al Stelei a fost invitat în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Alături de Ovidiu Ioanițoaia, prezentator al emisiunii, Victor Pițurcă a răspuns mai multor întrebări legate atât de fotbal, dar nu numai. El a menționat că nu este interesat să revină pe banca tehnică doar de dragul de a antrena sau doar pentru bani. În vârstă de 65 de ani, acesta a spus că a refuzat o ofertă din Arabia Saudită, din cauza faptului că echipa nu își propunea decât o clasare la mijlocul clasamentului.

De curând am primit un telefon să merg antrenor la o echipă din Arabia Saudită. O echipă de mijloc, bună și i-am întrebat „Vreți să câștigați campionatul? Avem șanse?”. Mi-au spus că dacă am termina pe locurile 4-5, ar fi o mare performanță, iar atunci le-am zis că Pițurcă nu e antrenor de locul 4-5”.

Mai mult, el a a subliniat ca și factorul economic e destul de important.

Nu mă interesează salarii de 15-20 de mii. Ultima dată, în Arabia Saudită am avut salarii de 200-300 de mii pe lună. La Craiova am mers pe 15 mii pe lună”.

„Am afaceri”

Întrebat și de cum se descurcă în afara terenului de fotbal, Victor Pițurcă a răspuns că investește în domeniul imobiliar.

Construiesc de vreo doi ani de zile. Dragomir este omul care știe să-și facă reclamă, iar la el nu e vorba numai de reclamă, ci și face. Am văzut unde construiește și face lucruri foarte bune. Sunt mai nou în domeniul ăsta decât Dragomir”.

De asemenea, a menționat că, din punct de vedere financiar, el și familia lui nu au griji, astfel că nu își va forța revenirea în fotbal.

Nu cred că sunt foarte bogat. Dar, dacă nu m-aș descurca, aș merge și aș antrena. Am afaceri, sunt mult mai mulți bani în joc decât la fotbal. Dacă aș fi doar eu și nevastă-mea, am trăi încă cinci vieți, dar am o familie numeroasă”.

Victor Pițurcă a antrenat în zona arabă, precum și echipe din fotbalul românesc. Pe lângă cele trei mandate de selecționer, acesta a fost la cârma Stelei București, alături de care a cucerit Divizia A, Cupa României și Supercupa României, dar și pe banca tehnică a Universitatății Craiova. În străinătate, a antrenat doar în Arabia Saudită, pe Al-Ittihad, în sezoanele 2014-2015 și 2015-2016.