Oferta FRF, refuzată de un antrenor care a cucerit tot în România. El putea fi actualul selecționer

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.06.2022, 10:21
Oferta FRF, refuzată de un antrenor care a cucerit tot în România. El putea fi actualul selecționer

Costel Gâlcă a dezvăluit că a fost ofertat de FRF, pe vremea când Mirel Rădoi încă era selecționer. Antrenorul în vârstă de 50 de ani a refuzat însă la momentul respectiv și a explicat acum că nu are de gând să colaboreze cu actuala conducere a Federației Române de Fotbal.

Costel Gâlcă refuză în continuare să lucreze alături de actuala conducere a FRF

Fostul mijlocaș central a explicat că nu are cum să facă acest lucru, în contextul în care el l-a susținut pe Ionuț Lupescu la alegerile FRF din 2018. Gâlcă a admis că își dorește să pregătească naționala României la un moment dat, dar numai în condițiile în care va putea colabora cu oameni pe care el îi consideră potriviți în fruntea FRF.

M-au contactat parcă acum un an şi ceva, din câte îmi aduc eu aminte. Cred că era Mirel Rădoi la naţională. Nu se pune problema să vin. Am spus şi înainte că nu o să merg. Nu e momentul pentru mine. Cu actuala conducere nu o să merg!

Şi eu mi-aş dori să antrenez România, dar nu în momentul ăsta. Nu cu actuala conducere. Dacă ar fi venit alţi oameni, ca Lupescu, din fotbal, poate. Eu am fost cu un om şi nu mă pot duce în partea cealaltă. Am spus clar că nu o să merg. Şi eu aş fi mândru să antrenez echipa naţională, dar nu acum”, a spus Costel Gâlcă potrivit Orange Sport.

Gâlcă rămâne cunoscut drept antrenorul care a câștigat trei trofee într-un sezon cu FCSB

Costel Gâlcă este un antrenor extrem de bine cotat în România, în special după performanța fabuloasă realizată în sezonul 2014-2015 la FCSB. Atunci, el a câștigat cu echipa roș-albastră toate trofeele interne puse în joc: Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii. Ultima a fost desființată între timp.

Ulterior, fostul component al „Generației de Aur” a antrenat în Spania, la Espanyol, în Danemarca, la Vajle, și în zona arabă, la echipe precum Al-Taawoun, Al-Fayha și Al Hazm. De ultima s-a despărțit în februarie și de atunci este liber de contract. În perioada august 2013 – iunie 2014, Costel Gâlcă a fost selecționerul naționalei României U17. El a plecat din această poziție la scurt timp după ce Răzvan Burleanu a venit în fruntea FRF.

Gigi Becali este pregătit să facă o adevărată revoluție la FRF. Patronul de la FCSB a anunțat că va strânge semnături pentru demiterea președintelui Răzvan Burleanu. Cu cine vrea să îl înlocuiască