Oferte de nerefuzat pentru Mircea Lucescu. “Am și de la Fenerbahce! Eu nu sunt laș!” Ce a decis să facă antrenorul lui Dinamo Kiev

Octavian Vasilescu / 19.05.2022, 10:23
Oferte de nerefuzat pentru Mircea Lucescu. “Am și de la Fenerbahce! Eu nu sunt laș!” Ce a decis să facă antrenorul lui Dinamo Kiev

Antrenorul Mircea Lucescu (76 de ani) a anunțat că nu va pleca de la Dinamo Kiev pe durata războiului, deoarece vrea să rămână alături de echipă.

Lucescu spune că a primit mai multe oferte recent, dar mai are contract cu Dinamo Kiev până în 2024 și nu vrea să părăsească echipa. Războiul din Ucraina a început în urmă cu 85 de zile, iar situația este din ce în ce mai dificilă în țara vecină.

Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu nu are de gând să plece de la Dinamo Kiev, echipă cu care a cucerit titlul în sezonul precedent:

Am contract până în 2024, deocamdată nu pot să las echipa în haosul ăsta. Oferte există, foarte serioase… Am avut și de la Fenerbahce! Dar momentan lucrurile nu mai sunt valabile.

Eu nu pot să las Dinamo Kiev în situația asta. Pentru nimic în lume. Ar fi un semn de lașitate. Plus de asta eu am trecut prin toate în fotbal. Și prin războaie… Dar niciodată n-am trecut printr-o situație în care să joc în competiții europene fără să am meciuri în campionat. Acum este vorba de un alt timp de organizare. Am nevoie de un meci la nivel important în fiecare săptămână.

Nu contează cât am salariul în momentul de față. Salariul meu chiar nu contează atât de mult față de ce mi-a oferit fotbalul. În continuare lucrez, sunt activ, sunt dinamic, gândesc, iau decizii. Asta e viața mea!”, a spus Mircea Lucescu, potrivit GSP.ro.

Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie. Mii de oameni au murit în această perioadă. Peste 6 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina și s-au refugiat în alte țări, printre care și România.

Mircea Lucescu o antrenează din 2020 pe Dinamo Kiev. De-a lungul carierei, „Il Luce” a mai antrenat Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit, echipa națională a României și naționala Turciei.