Oferte importante ”de afară” pentru Andrei Chindriș de la FC Botoșani. Clubul a acceptat suma de transfer, dar jucătorul evită să semneze

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2021, 17:01
Oferte importante ”de afară” pentru Andrei Chindriș de la FC Botoșani. Clubul a acceptat suma de transfer, dar jucătorul evită să semneze

Oferte importante ”de afară” pentru Andrei Chindriș de la FC Botoșani. Fundașul central în vârstă de 22 de ani este cel mai curtat jucător al echipei patronate de Valeriu Iftime. Și există toate motivele pentru acest lucru. Chindriș a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei antrenate de Marius Croitoru. El a jucat nu mai puțin de 36 de meciuri în Liga 1 stagiunea trecută și a reușit și să marcheze trei goluri.

Mai mult, fundașul ajuns la Botoșani de la Universitatea Cluj în 2017 a fost un component important al naționalei de tineret a României. Chindriș a făcut parte din lotul României la Campionatul European U21 disputat în acest an în Ungaria și Slovenia. El nu a fost însă folosit niciun minut de Adrian Mutu la competiția pe care România a părăsit-o încă din faza grupelor. Cu toate acestea, Chindriș face parte din lotul olimpic al României care va merge la Tokyo.

Oferte importante ”de afară” pentru Andrei Chindriș de la FC Botoșani. Clubul a acceptat suma de transfer, dar jucătorul evită să semneze

Astfel, Andrei Chindriș a atras în mod firesc interesul mai multor cluburi. El a fost foarte aproape atât în vara anului trecut cât și în iarna trecută să ajungă la FCSB. Gigi Becali l-a dorit foarte mult odată cu Denis Haruț. Însă în cele din urmă afacerea nu s-a realizat, iar Chindriș a rămas la Botoșani. Acum, mai multe echipe din străinătate sunt interesate de transferul său.

În ultimele zile a apărut informația conform căreia FC Botoșani a acceptat o ofertă de 100.000 de euro pentru Chindriș de la Pacos Ferreira din Portugalia. Totuși, această ofertă este destul de mică în comparație cu sumele pe care Iftime le-a refuzat în trecut pentru fundașul său central. Astfel, cursa ar rămâne în continuare deschisă.

Și se pare că alte două cluburi s-au înscris în această cursă. Potrivit gsp.ro, Dunajska Streda, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Slovacia, a oferit 300.000 de euro în schimbul lui Chindriș. Iar Valeriu Iftime a acceptat, în condițiile în care FC Botoșani va păstra și un procent de 15% dintr-un eventual transfer al fotbalistului.

Trei echipe sunt interesate de Chindriș, dar el vrea să meargă la o a patra

De asemenea, sursa citată anunță că Andrei Chindriș ar mai fi dorit și de o altă echipă din Portugalia, respectiv Santa Clara. Șansele ca el să ajungă acolo sunt totuși foarte mici. Asta întrucât portughezii ar fi dispuși să plătească doar puțin peste 100.000 de euro în schimbul său. Astfel că sunt șanse mari ca transferul lui Chindriș în Slovacia să se facă în scurt timp.

Doar că aici intervine o problemă majoră. Sursa citată susține că fotbalistul nu ar fi încântat în totalitate de această mutare. În schimb, el ar prefera un transfer la o rivală a Botoșaniului din playoff-ul sezonului trecut, Sepsi Sfântu Gheorghe. Covăsnenii sunt calificați în preliminariile UEFA Conference League, la fel ca și cei de la Dunajska Streda. Rămâne de văzut în cele din urmă dacă fotbalistul va forța o mutare la Sepsi sau se va mulțumi să meargă în Slovacia.