OFICIAL | Camp Nou își schimbă numele. Cum se va numi arena pe care joacă FC Barcelona și suma colosală pe care o vor primi catalanii

Olteanu Ștefan 16.03.2022, 10:24
OFICIAL | Camp Nou își schimbă numele. Cum se va numi arena pe care joacă FC Barcelona și suma colosală pe care o vor primi catalanii

Celebrul stadion Camp Nou își schimbă pentru prima oară numele, de la inaugurarea sa din anul 1957. FC Barcelona a semnat un contract de sponsorizare cu compania suedeză Spotify, iar aceasta va rebrendui arena catalanilor. De asemenea, însemnele firmei respective vor apărea din sezonul următor și pe tricourile fotbaliștilor.

FC Barcelona a bătut palma cu Spotify. Camp Nou își schimbă numele

Camp Nou, stadionul de aproape 100.000 de locuri al celor de la FC Barcelona, își schimbă numele pentru prima oară în istorie. Inaugurată în anul 1957, arena catalanilor este una dintre cele mai impresionante din întreaga lume. Însă, problemele financiare ale clubului din ultimele luni i-au determinat pe cei din conducere să schimbe în premieră numele stadionului. Totuși, aceasta este o măsură des întâlnită la nivelul cluburilor din cele mai puternice ligi, iar noul nume al arenei nu va fi unul radical diferit. Potrivit site-ului oficial al catalanilor, stadionul va purta, începând cu luna iulie 2022, numele de „Spotify Camp Nou”.
De asemenea, noul sponsor al lui FC Barcelona va apărea și pe tricoul jucătorilor.

Marca va apărea pe partea din față a tricourilor de la echipele masculine și feminine începând cu sezonul 2022 – 2023 și pentru următoarele patru sezoane. Spotify va sponsoriza, de asmenenea, tricourile de antrenament pentru următoarele trei sezoane”, se arată pe site-ul clubului catalan.

FC Barcelona va schimba din luna iulie numele arenei Camp Nou. Sursa foto: fcbarcelona.com
FC Barcelona va schimba din luna iulie numele arenei Camp Nou. Sursa foto: fcbarcelona.com

Prima reacție a președintelui Juan Laporta

Parteneriatul dintre FC Barcelona și Spotify a fost anunțat cu mult entuziasm și de Juan Laporta, președintele clubului:

Suntem foarte mândri să anunțăm alianța în premieră cu o companie de renume mondial precum Spotify. Acest parteneriat ne va ajuta să aducem clubul mai aproape de fani, combinând două activități similare, divertismentul și fotbalul. De asemenea, demonstrăm încă o dată caracterul inovativ al clubului și căutarea constantă a excelenței, două lucruri care au făcut clubul FC Barcelona unic în lume”, a transmis Juan Laporta, potrivit fcbarcelona.com.

Potrivit informațiilor apărute în presa spaniolă, FC Barcelona va încasa aproximativ 280.000.000 de euro din contractul de sponsorizare pe care l-a încheiat cu Spotify.

Nu am putea fi mai încântați să colaborăm cu FC Barcelona pentru a aduce împreună lumea muzicii și a fotbalului. Colaborarea noastră va oferi o scenă globală artiștilor, jucătorilor și fanilor la noul brand Spotify Camp Nou. Ne-am folosit întotdeauna de investiția de marketing pentru a ajuta artiștii și acest parteneriat va aduce această abordare la o nouă scară. Suntem încântați să creăm noi oportunități de a intra în legătură cu fanii FC Barcelona din întreaga lume. Misiunea Spotify e de a debloca potențialul creativității umane, sprijinind artiștii să-și câștige existența din arta lor și conectându-se cu fanii. Credem că acest parteneriat creează multe oportunități de a îndeplini această misiune”, a transmis și Alex Norstrom, reprezentat al Spotify.

Mega-lovitură. S-a anunțat întoarcerea lui Messi la Barcelona. Tatăl fotbalistului a dat totul în vileag cu un singur gest.

Urmăriți Playsport.ro și pe