OFICIAL | Nicolae Stanciu a fost prezentat în China! Românul va avea un salariu uriaș la Wuhan

Robert Zanfir 15.02.2022, 16:13
OFICIAL | Nicolae Stanciu a fost prezentat în China! Românul va avea un salariu uriaș la Wuhan

Nicolae Stanciu (28 de ani) a plecat de la Slavia Praga și a fost anunțat oficial de chinezi. Românul va avea un salariu de aproximativ 3 milioane de euro pe sezon la Wuhan.

Nicolae Stanciu nu va mai juca în Europa, iar multă lume vorbește deja despre finalul carierei internaționale a fostului mijlocaș de la FCSB. Stanciu a fost anunțat oficial la Wuhan Three Towns, nou promovată în prima ligă din China.

Nicolae Stanciu a fost prezentat în China! Românul va avea un salariu uriaș la Wuhan

Stanciu pleacă de la Slavia după doi ani și jumătate. Românul a fost anunțat pe conturile oficiale ale noului său club.

„După negocieri amicale cu cehii de la Slavia Praga, jucătorul român a fost transferat oficial de Wuhan Three Towns Football Club”, se arată pe pagina de Instagram a clubului.

Mijlocașul a declarat că este încrezător. Românul spune că se gândește chiar la titlu:

Experiența din China va fi ceva complet nou pentru mine, ce nu am mai trăit, dar merg acolo încrezător. Eu și familia mea vom avea o viață nouă. Sper să avem succes și să câștigăm campionatul, dacă este posibil.

Voi încerca să dau tot ce am mai bun, așa cum fac întotdeauna. Voi da totul pentru a cuceri trofee”, a declarat Stanciu.

Nicolae Stanciu, discurs emoționant la plecarea de la Slavia

„Prima dată când am venit am fost foarte încântat pentru că am ştiut unde vin. Am avut aşteptări mari. În doi an jumătate am făcut multe împreună, am jucat Champions League, Europa League. A fost cea mai bună prioadă din cariera mea aici la Slavia. Sunt onorat că am făcut suporterii fericiţi. Cred că fiecare fan e fericit după parcursul pe care l-am avut. Cred că nu a fost simplu. Am jucat și trei meciuri într-o săptămână. Pentru mine aici a fost o atmosferă incredibilă.

O să îmi fie dor de orice, bucuria de după orice meci, dar ăsta este fotbalul. Pentru mine este timpul să plec. Sunt fericit că plec din Slavia cu titluri. Astea rămân pentru totdeauna şi eu sunt foarte încântat că am făcut parte din această istorie.

Merg acolo cu încrederea că o să am o viaţa nouă bună pentru mine şi familia mea. Vreau să câştig acolo şi să joc cel mai bun fotbal al meu. Vreau să câştig trofee. Decizia nu a fost simplă, dar viaţa unui fotbalist este scurtă. Totul se întâmplă foarte repede”, a declarat Stanciu la despățirea de Slavia.

Wuhan a plătit 4,5 milioane de euro pentru Stanciu

„Acum în perioada asta poate e ultima şansă. Şi clubul ia banii pe mine şi probabil şi pentru ei a fost o ultimă şansă. Ei plătit bani pentru mine şi mi se pare normal să ia bani înapoi.

În vară fac 29 şi nu ştiu cât voi mai putea juca. Trebuie să mă gândesc la familia mea, la copilul meu, la părinţi”, a mai declarat Nicolae Stanciu.

Edi Iordănescu i-a decis viitorul lui Nicolae Stanciu

Edi Iordănescu a vorbit deschis despre Nicolae Stanciu. Selecționerul a explicat că nu se pune problema ca Nicolae Stanciu să nu mai fie convocat la echipa națională. El a argumentat că România va juca multe meciuri în partea a doua a acestui an. Și astfel fotbalistul de la Wuhan va avea timp să se acomodeze la diferența de fus orar și va putea să bifeze câteva minute.

„Cum am aflat că a semnat l-am și sunat. I-am și spus, în glumă, ce faci, fugi de mine? Am discutat cu el despre echipa națională. Stanciu nu va ieși din circuit. Va trebui să gestionăm altfel meciurile din Liga Națiunilor. Vom juca patru meciuri în 11 zile și deci nu va exista aceeași formulă de echipă. Vom apela la un sistem controlat de rotații și atunci va putea evolua și Stanciu”, a spus Edi Iordănescu potrivit sport.ro.

6 goluri şi 8 pase decisive în 27 de meciuri a reușit Nicolae Stanciu în acest sezon pentru Slavia Praga.

Urmăriți Playsport.ro și pe