Olandezii și-au găsit selecționer! Cine-l înlocuiește pe Frank de Boer după eșecul de la EURO 2020

Bordei Radu / 22.07.2021, 00:06
Olandezii și-au găsit selecționer! Cine-l înlocuiește pe Frank de Boer după eșecul de la EURO 2020

Olandezii și-au găsit selecționer! Euro 2020 nu a fost turneul așteptat de suflarea olandeză. „Portocala Mecanică” a dezamăgit crunt, deși suporterii visau cel puțin la semifinale. Mai ales că naționala condusă de Frank de Boer avea un culoar excelent până în fazele finale ale turneului.

Olanda a fost învinsă de Cehia, în optimi, cu 2 la 0, deși pornea mare favorită. Oamenii lui De Boer au cedat, după eliminarea lui De Ligt. Lumea se aștepta la altceva, mai ales că Olanda revenise la un turneu final după ce lipsise și la Euro 2016 și la Mondialul din 2018.

Olandezii și-au găsit selecționer! Cine-l înlocuiește pe Frank de Boer după eșecul de la EURO 2020

Frank de Boer a fost privit cu neîncredere, mai ales că experiențele precedente ca antrenor nu îl recomandau pentru așa responsabilitate. Fostul fundaș a preluat naționala de la Ronald Koeman, care a revitalizat Olanda. La Euro, „Portocala” a avut o grupă bună, pe care a gestionat-o perfect. A învins Ucraina, Austria și Macedonia de Nord și avea un culoar bun. Dacă treceau de cehi, ar fi întâlnit Danemarca iar suporterii visau la semifinale.

A venit, însă, un eșec usturător. Olanda a fost lipsită de doi jucători importanși: este vorba de Van Dijk și de Van der Beek, dar tot ar fi trebuit să arate mai bine. De aceea Federația a decis despărțirea de De Boer și s-a întors la ultimul antrenor care a avut succes la națională, Louis van Gaal. Iar legendarul tehnician va accepta, pentru a treia oară, provocarea.

Van Gaal se întoarce la națională. Ultima dată a dus Olanda pe locul trei la Mondial

Olandezii nu au uitat parcursul excelent de la Mondialul brazilian, din 2014. Atunci o națională care nu era văzută printre favorite, a reușit să ajungă până în semifinale. Asta după ce a spulberat campioana mondială, Spania și a stopat dominația ibericilor în fotbalul internațional.

La 69 de ani, antrenorul s-a retras din activitate, dar este gata să revină pentru naționala Olandei. Experiența și valoarea lui îl transformă în cea mai bună opțiune pentru „Portocala Mecanică”.

Acum sunt la pensie, dar dacă mă vor chema, mă voi gândi foarte tare. Ar fi o onoare deosebită, cum a fost mereu, declarase Van Gaal.

Presa batavă anunță că toate detaliile au fost puse la punct și Van Gaal va prelua cât mai repede echipa. Oficialii de la Amsterdam speră ca al treilea mandat să semene cu al doilea, nu cu primul. Atunci, Olanda lui Van Gaal a ratat calificarea la Mondialul din 2002.